Rupert Murdoch'un kızı Elisabeth Murdoch, Perşembe günü Edinburgh Uluslararası Televizyon Festivali'nde, telekulak skandalıyla ilgili kamuya ilk kez açıklama yaptı.

Konuşmasında babasının medya anlayışını eleştiren Murdoch, kendi medya liderliği anlayışını ortaya koyarak babasını ve erkek kardeşini topa tuttu.

Babasının sahibi ve başkanı olduğu, dünyanın en büyük medya gruplarından biri olan News Corporation'ın bazı değerlerden yoksun olduğunu belirten Murdoch, "paranın her şeyin en etkin ölçütü ve serbest piyasanın tek çıkış yolu olduğu" fikrine karşı çıktı.

"AMAÇSIZ KAR FELAKET GETİRİR"

News Corp'a ait Shine Television'ın başında bulunan Elisabeth Murdoch, kar yerine insan odaklı bir yönetimin olması gerektiğine değindi ve kardeşi James’in üç yıl önce aynı festivalde yaptığı, “Güvenilir, dayanıklı ve kalıcı bağımsızlığın tek yolu kardır” şeklindeki konuşmasını da eleştirerek, “amaçsız karın bir felaket olduğunu” söyledi.

Elisabeth, altı çocuğu olan Rupert Murdoch'ın en büyük ikinci çocuğu. Kardeşleri Lachlan ve James, birçok kez babasının kurumlarında görev yaparken, Elisabeth aile şirketinde çalışmaya geçen sene başladı. Yakın çevresi, görüşleri ailesiyle uyuşmayan kadının şirkette bulunmaktan pek de hoşnut olmadığını belirtiyor.