Arınç, MHP'nin yapılan anket sonuçlarında baraj tehlikesi yaşadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandumda hayır diyecek MHP'nin kendilerine ulaşan anketlerde baraj sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

MHP'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine ulaşan son anketlere göre referandumda evet oylarının yüzde 60 gözüktüğünü, 'Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna ise yüzde 44 ile AK Parti cevabının verildiğini belirterek, 'MHP'li arkadaşlarımı sevdiğim için söylüyorum, son 6 ankette MHP'nin baraj sorunu var. Yüzde 10.5 ile 11 arası gidip geliyorlar' dedi.

Arınç, Manisa programı kapsamında Turgutlu ilçesine bağlı Avşar Köyü ile Urganlı beldelerinde halka seslendi.

Avşar'da düzenlenen kahve toplantısında konuşan Arınç, vatandaşlardan 12 Eylül günü yapılacak referandum için destek istedi.

Anayasa değişikliği paketi referandumunda bir siyasi parti ya da adayın seçilmeyeceğini, vatandaşın, yapılan değişiklikleri inceleyerek doğru ise 'evet', yanlış ise 'hayır' kararını vermesi gerektiğini söyleyen Arınç, 'hayır' denmesini isteyen muhalefetin buna bir gerekçe gösteremediğini söyledi.

Daha sonra Urganlı Beldesine geçen Arınç, burada da ilçe merkezindeki bir çay bahçesinde halka seslendi.

Arınç, burada 'Evet basarsan 1980 darbesi Anayasasının 26 maddesini daha değiştirmiş olacağız. 'Acaba bir tehlike var mı?' diye düşünmeyin. Bu 17. değişiklik. Bundan evvel 16 defa değişti. Maddeler değişti, birbirini tanıyamaz hale geldiler. 'Yenisini yapalım' dedik ona da karşı geldiler.

'Bu değişikliğe 'evet' demezsen öldün bittin' bizim kitabımızda böyle bir şey yok. 'Evet' dersek demokrasi daha da güçlenecek, 'hayır' dersek darbe anayasası geçmiş haliyle devam edecek' diye konuştu.

Konuşmasında sağlık alanında yapılan yatırımlara dikkati çeken Arınç, hastanelerin birleştirilmesiyle vatandaşın sağlık hizmetine ulaşımın önündeki engelleri kaldırdıklarını, yeni sağlık tesisleriyle kapasiteyi sürekli artırdıklarını ifade etti.

MHP'NİN YÜZDE 50'Sİ EVET DİYECEK

Küresel krizde tüm Avrupa ülkeleri etkilenirken Türkiye'nin ayakta olduğunu, Türkiye'nin dünyaca izlenen bir ülke haline geldiğini belirten Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Arınç, şöyle konuştu:
'İktidara aday bir partinin genel başkanı millete neler söyleyecek diye beklerken, kendisi sütten çıkmış ak kaşık, biz hepimiz hırsız ve soyguncuyuz. Havuzlu villa filan diyordun, ben zenginleşmeyeceğim diyordun, senin de varmış havuzlu villan. Ayıp değil, sen ayıpladığın için söylüyorum. Torunlarını maşallah 6 aylıkken sigortalı yapmışsın, 14 yaşındaki çocuğun ortaokula giderken sigortalı olmuş. Kendisi maşallah sütten çıkmış ak kaşık. Eşelediğin zaman altından neler çıkıyor. Biz birbirimizi kötülemek lekelemek için konuşmayacağız.

Son anketler geçti elime, bu anketlerde 'evet'ler yüzde 60'a yakındı. 'Yarın seçim olsa hangi partiye oy vereceksin?' sorusuna verilen yanıtlarda biz rahatız, yüzde 44'ler seviyesinde. CHP yüzde 23-24 seviyesinde. Ama MHP'li arkadaşlarıma sevdiğim için söylüyorum son 6 ankette de MHP'nin baraj sorunu var. Yüzde 10.5-11 arası gidip geliyorlar. Bu nedendir? CHP ile işbirliği yapmaktan. MHP'nin tabanında en az yüzde 50 bu anayasaya 'hayır' diyemeyiz diye açıklama yapıyorlar.

Bu anayasa değişikliklerine 'evet' demek... AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve MHP tabanının da el ele vereceği bir oylama olmalı.'

MEVLEVİ İLE NAKŞİ

Konuşmasında bir Mevlevi ile Nakşi arasında geçen konuşmayı içeren kısa bir öykü anlatan Arınç, 'Mevlevi, 'bizim zikrimiz çok güzel, Allah deriz döneriz, döneriz Allah deriz' demiş. Nakşi de 'Çok güzel de biz böyle yapmayız. Biz bir defa Allah deriz, bir defa dönmeyiz' demiş. İkisi de aslında Allah'a zikrediyor da biri dönmeden zikrediyor biri dönüp zikrediyor. Çok şükür biz de dönmeyenlerdeniz. Bir defa bu yola çıktık, çok şükür başımız hiç öne eğilmedi. Ne zulümler, ne haksızlıklar gördük. Postmodern darbeler, muhtıralar, 28 Şubatlar çıktı, eğilmedik' diye konuştu.

Öte yandan Urganlı Belediyesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Halil Daşkan, toplantının yapıldığı çay bahçesine geldiği sırada Arınç'ı karşılayarak çiçek verdi. VATAN