ESENLER"de sokakta yürüyen bir kişinin elinde plastik boru tipi bomba patladı, Bomba taşıyan kişi ile yanından geçmekte olan çocuk yaralandı.

Fatih Mahallesi Aksaray Caddesi Hekimbaşı Yusuf Sinan Sağlık Ocağı yanındaki 222 Sokak"ta saat 10.00 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti. Sokakta yürüyen 18- 19 yaşlarındaki Süphan K."nın elinde bulunan plastik boru tipi bomba patladı. Patlama neticesinde Süphan K. ve yakınında bulunan 8 yaşındaki Yusuf O. yaralandı. Patlama ihbarının alınması üzerine olay yerine çok sayıda Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi"ne bağlı ekip sevk edildi. Polis, plastik bomba parçaları ve kan izlerinin bulunduğu olay yerinde inceleme yaptı. Çevredekilerin yardımıyla hemen Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırılan iki yaralının ilk müdahalesi burada yapıldı. Yusuf O. da ayakta yapılan tedavi sonrası taburcu edildi. Parmaklarından ağır şekilde yaralanan Süphan K. ise yapılan ilk müdahalenin ardından önce İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne, ardından VK Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlama ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, Süphan K."nın elindeki bombayı sokakta mı bulduğu yoksa kendisinin mi temin ettiği, sorusuna cevap arıyor. Emniyet Yetkilileri, Süphan K'nın tedavisinin ardından ifadesine başvurulacağını söylediler.