Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Süper Lig'de Cuma günü oynayacakları Bursaspor maçı öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Bülent Korkmaz, basın toplantasında UEFA Kupası 4. turunda Hamburg maçı ile ilgili soruları cevap vermeyerek, "Önce hedefimiz Bursaspor maçı" dedi.

Göreve başlayalı 8-9 gün olduğunu ifade eden genç teknik adam, "Bu süre içinde iki maçı kazanmamız çok büyük moral oldu. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Devam ettireceğimize inanıyoruz. Takım olarak zorlu bir periyoda giriyoruz ve bunun bilincindeyiz. Bu zor dönemden de G.Saray takımını en iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Daha önce söylemiştim elimde sihirli değnek yok. Ekibimle beraber takımı belli bir süre sonra istenilen ortama getireceğiz. Yavaş yavaş takım oyunda değişikler görebileceksiniz. Takım oyunumuzu belli bir şekle sokacağız.

Öncelikle rakiplerden ziyade kendi durumumuz önemli. Her maçta favori olup, sonrasında kazanmak gerekiyor. Rakiplerin değil, kendi durumumuza bakmalıyız. Tabi ki rakipler de puan kaybederse avantaj olur" diye konuştu.

Yıldız futbolcu Arda'nın dün MR'ın çekildiğini kaydeden Korkmaz, "Şu an için net bir şey söylemem mümkün değil. Arda'nın tedavisi sürüyor. Durumu yarın ya da 2 gün sonra daha net ortaya çıkacak. Şampiyonluk için önceki senelere göre baraj düştü. Bundan sonrasını maç maç değerlendiriyoruz. Kazanılan her puan çok önemli. Daha önce düşünmediğiniz bazı olaylar planlarınızı değiştirebiliyor. Maç kazandıkça durumumuz daha da netleşecek. Hamburg maçı ile şimdi konuşmayacağım. Sadece Bursaspor maçını konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray camiası içinde 25 senedir yer aldığını belirten Bülent Korkmaz şöyle konuştu:

"Şimdi teknik direktörüm. Galatasaray her zaman başarılı olmak zorunda olan bir camia. UEFA ve Süper Kupa'yı alarak ta bunu ispatladı. Bu yönde çalışmalarımız var. Futbolcularımızın fizik ve moral performanslarını yükseltmemiz gerekiyor.Dün takıma yemek borcum vardı. Borcumu ödedim. Çok da güzel bir ortam ve yemek oldu. İnşaallah bu yemekler sık sık olur. Bildiğiniz gibi her Avrupa Kupası maçından sonra takım puan kaybediyordu. Bunu Konyaspor maçı ile kırdığımızı inanıyorum. İstediğimiz oyunu oynayamadık ama sahanın durumuna bakarsanız bu gerçekten zordu. Oyuncularım rakipten daha iyi mücadele etti ve üç puanı aldık. Ekip olarak maç maç düşünüyoruz. Şimdi de Hamburg maçını değil, ilk maçımız olan Bursaspor'ı düşünüyoruz. Zor bir maç olacak. Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'u iyi bir yere getirdi. Daha da iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Taraftarımız Bordeaux maçında bizi çok iyi destekledi. Bundan sonra da aynı desteği sürdüreceklerine inanıyorum."

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Zenit'e transfer haberleriyle gündeme gelen Portekizli savunma oyuncusu Meira ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi.

"Galatasaray'da her oyuncu değerli ve önemlidir. Galatasaray'ın her oyuncusuna dünyanın her tarafından teklif gelebilir. Meria hala bizim oyuncumuz ve her oyuncu gibi Meira da bizim için çok değerli"

Genç hoca Brezilyalı futbolcu Lincoln'ün Galatasaray için çok önemli bir oyuncu olduğunu söyledi ve performansı ile ilgili ise şu yorumu yaptı:

"Her oyuncum ile bire bir konuşuyorum. Her oyuncumun çok özel oyuncu olduğunu söylüyorum. Lincoln maçın sonucunu değiştirebilecek çok önemli bir oyuncu. Lincoln'ın takıma katkısını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Konyaspor maçındaki mücadelesi beni çok memnum etti."

Arda Turan'ın kendisi ile ilgili açıklamalarından söz edilmesi üzerine Bülent Korkmaz, "Arda'nın sözleri için teşekkür ediyorum. Arda'nın da benim gibi idol olacağına inanıyorum. O'nun da Galatasaray tarihine geçeceğine inanıyorum."

Bu arada dünkü antrenmanda PAF maçıyla oynanan karşılaşmada maçı yöneten teknik adama "Hoca, hoca" diyerek itirazan eden Alparslan Erdem'i azarlaması hatırlatılan Korkmaz, "Benim de futbolcu iken hakemlere itiraz ettiğim oldu. Herkes hata yapar, ben de, oyuncularım da, hakemler de. Sahada verilen kararı futbolcular değiştiremiyor. Yalnız futbolumuza odaklanmamız gerekiyor. Genç bir oyuncunun PAF takımı hocasına itiraz etmesi doğru değil. Ama bu eğitimi alt yapıdan vermemiz gerekiyor. Biz hemen hemen Türkiye'nin bütün alt yapıdaki milli oyuncularını takip ediyoruz. Alt yapıdaki oyuncular iyi işlenirse oyun zekaları ve yetenekleri ile Galatasaray'a çok önemli katkı yapacaklarına inanıyorum" dedi.

1 yıldır sakat olan Uğur Uçar'ın takımla birlikte antrenmanlara başlamasından son derece mutlu olduğunu ifade eden genç teknik adam, "Uzun süredir sakat ve bu yüzden mutsuzdu. Şimdi mutlu olmaya başladı. Galatasaray'ın en değerli oyuncularından biri olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bülent Korkmaz, Bursaspor maçı kadrosunun maç günü belli olacağını ancak şu an kadroyu kafasında belirlediğini söylerken, sakatlığı bulunan Emre Aşık'ın da maç gününe kadar hazır olacağına inandığını kaydetti.

Bir basın mensubunun "Sizce takımdaki eksiklikler neler?" sorusuna ise "Geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı ve biz önümüze bakıyoruz. Her maçın ayrı bir önemi ve planı vardır. Bazı maçlara farklı yaklaşmanız gerekir" cevabını verdi.

DHA