Romanya Bükreş’te devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında 23 Yaş Altı Bayanlar 58 kg sporcumuz Elif Şeker, silkme ve toplamda 2 bronz madalya kazanarak Avrupa 3.’sü oldu.
 
Koparmada kategorisinde ilk hakkında 79 kg’ı deneyen Elif Şeker, şanssız bir şekilde bu ağırlıkta başarılı olamadı. 2. hakkında aynı ağırlığı deneyen sporcumuz yine başarısız oldu. Son hakkında bu ağırlığı kaldırmayı başaran Şeker, koparmada madalya şansını kaçırdı ve 4. oldu. Koparmada 1.liği 90 kg ile Rus sporcu Olga Sibetova elde ederken, ikinciliği 87 kg ile Polonyalı sporcu Joanna Lochowska, 3.lüğü de 82 kg ile Belaruslu sporcu Iryna Mishchuk elde etti.
 
Silkmede ilk hakkında 95 kg’ı, 2. hakkında 99 kg’ı ve son hakkında da 102 kg’ı başarıyla kaldıran Elif Şeker, silkmede bronz madalya kazanmış oldu. Silkmede birinciliği 110 kg ile Rus sporcu Olga Sibetova kazanırken, ikinciliği de 108 kg ile Polonyalı Joanna Lochowska kazandı.
 
Elif Şeker’in silkmedeki başarısı onu toplamda da bronz madalyaya ulaştırdı. Toplam da 181 kg’a ulaşan sporcumuz, 195 kg ile 2. olan Polonyalı sporcu Joanna Lochowska’nın ardından 3. oldu ve bronz madalya kazandı. Toplamda 1. liği ise 200 kg toplama ulaşan Rus sporcu Olga Sibetova elde etti.
 
Elif Şeker’ in madalyasını Avrupa Halter Federasyon Başkanı Antonio Urso vedi.