Ergüler, Kuşadası"nda ihtiyaç duyduğu için kendisinin göreve çağırıldığını belirterek, “Ben de siyasetin Alex"i, Lincoln"üyum“ dedi.
Kuşadası"nda sahibi olduğu Esat Otel"de gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, kendisinin ithal aday olduğu yolundaki eleştirilere katılmadığını belirterek, ''Dışarıdaki söyleme göre ithal aday olarak nitelendirilmem, Kuşadası için bir kazanç. Kimseye diyet borcum yok. Sponsorum da yok. Hizmet için aday oldum. Nazilli'de 14 yıllık başarılı belediye başkanlığı dönemim, Kuşadası'na hizmet verebilmek için çok iyi bir arka plandı" dedi. İthal aday olmasını futbolcu benzetmesi ile açıklayan Ergüler, "Galatasaray Lincoln için 4,5 milyon, Fenerbahçe ise Aleks'e 3,5 milyon euro veriyor. Keza Beşiktaş da Delgado'ya dünya kadar parayı uygun görüyor. Çünkü yerli futbolcuların arasında onlar gibi on numara yok. Ben de Kuşadası'nda on numara yerli aday olmadığı için aday oldum'' şeklinde konuştu.
Bilindiği gibi, Nazilli eski Belediye Başkanı olan Esat Ergüler"in Kuşadası"ndan aday gösterilmesi değişik yorumlara neden olmuş ve bu duruma en büyük tepkiyi de AK Parti"deki koltuğunu Ergüler"e kaptırarak DP"den aday olmak zorunda kalan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan göstermişti. Kuşadası Belediye Başkanı ve DP adayı Akdoğan, Ergüler hakkında "Bir adam otellerde müdürlük yapmış, sonra işten çıkarılmış. Başka bir yerde müdürlük yapmak istiyor, müracaat ediyor. Neden eski iş yerindeki müdürlüğü bıraktığını soruyorlar. 'Eh işte.' diyor. Sayın Esat Ergüler, Nazilli dar mı geldi de Kuşadası'na aday oldun?" şeklinde açıklama yapmıştı.