Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak, yasa dışı gösteri ve saldırıları organize etmek, molotof kokteyli atma ve araç yakmakla suçlanan biri kadın 3 örgüt üyesi tutuklanarak Şanlıurfa F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK terör örgütüne eleman kazandırmak isteyen kişilere yönelik başlattığı çalışma kapsamında bir aydır sürdürülen çalışmalar sonucu biri bayan 3 kişiyi farklı adreslere düzenledikleri operasyonlarda yakaladı. Zanlılardan biri Mardin"in Kızıltepe ilçesindeki evinde gözaltına alınırken iki kişi de Şanlıurfa"nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde gözaltına alındı.

Adile D.(20), Mahmut Ç.(30) ve Yaşar C.(30) adlı zanlılar emniyetteki iki günlük sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı. Zanlıların emniyetteki sorguda susma hakkını kullandıkları öğrenilirken, adliyede yaklaşık 5 saat süren ifadelerin ardından 3 zanlı tutuklanarak Şanlıurfa F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Zanlılardan Adile D."nin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi üyesi olduğu belirtildi.

Zanlıların terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan"ın serbest bırakılması için KCK"nın aldığı "Topyekûn savaş ve saldırı" talimatları kapsamında PKK'ya eleman temin etmek istediği ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümü olan 15 Şubat'ta korsan gösteri ve molotof kokteylli saldırıları ve araç yakma eylemlerini organize ettikleri öğrenildi. Zanlıların cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece, 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü lehine propaganda yapmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.