Boğaziçi ve Anadolu Yakası elektrik dağıtım ihalelerini kazanan işadamları Mehmet Emin Karamehmet ve ortağı Mehmet Kazancı 30 Haziran’da dolan ek geçici teminat teslim süresinde teminatı yatırmadılar. 
 
Şirketlerin uluslararası piyasalardaki dalgalanmayı gerekçe göstererek süre talep etmesi üzerine Özelleştirme İdaresi bir kez daha ek süre verdi. İdare, 6 bölgede ihaleyi kazanan şirketlere 31 Mayıs’ta ek süre vermiş ve 30 Haziran’a kadar ödeme yapılmazsa teminatların yanacağını açıklamıştı. 
 
Yeni belirsizlik dönemi 
 
Ancak sadece Dicle bölgesini kazanan Karvil&Ceylan Ortaklığı ek teminatı yatırdı. Diğer bölgeler ise ek süre istedi. Bunun üzerine İdare, şirketlere 25 Temmuz 2011’e kadar ilave süre tanıdı. Böylece yılan hikayesine dönen 9.5 milyar dolarlık elektrik dağıtımında yine bir belirsizlik dönemine girildi. İstanbul’un iki yakasının dağıtım ihalesinde en fazla teklif veren işadamları Karamehmet ve Kazancı, daha önce Başkent Gaz ihalesini kazanmış ama 1.2 milyar doları yatıramadıkları için ihale iptal edilmişti.
 
Para gelmezse yola ikinciler devam edecek
 
25 gün daha süre kazanan şirketler geçici teminatları 25 Temmuz tarihine kadar, tüm parayı ise 29 Ağustos’a kadar ödemiş olacaklar. Ek teminatlar yatırılmaz ise yerine ihalede ikinci en iyi teklifi verenlerlerle yola devam edilecek. 6 dağıtım bölgesinde yer alan Boğaziçi ve Anadolu yakası dağıtım bölgeleri ihalesini Karamehmet ve Kazancı ortaklığı, Gediz ve Toroslar’ı Yıldızlar Holding, Trakya dağıtımı Aksa Elektrik, Dicle bölgesini ise Karavil-Ceylan Grubu kazanmıştı.
 
İSTANBUL (Bugün)