Tüketiciler Birliği'nin konuya ilişkin Danıştay'da açtığı davanın sonucu beklenirken, yasadışı işe yasal kılıf hazırlandığını söyleyen tüketici temsilcileri, dosya hala Danıştay'da olduğu için, bu bedellerin alınmaya devam ettiğini belirtti
Faturalara yansıtılan kayıp-kaçak bedelleri ile ilgili tartışmalar sürerken, Tüketiciler Birliği, Danıştay'dan, bununla ilgili açılan davadan olumlu bir sonuç beklediklerini açıkladı. Hala elektrik faturalarına yansıtılan bu bedeller ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) sessizliği ise devam ediyor. Elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedellerinin haksız olduğuna dair Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararlarının ardından Tüketiciler Birliği, vatandaşların tek tek hakem heyetlerine başvurup, ardından da itiraz davaları ile uğraşmamaları için aralık ayında Danıştay'da iptal davası açtı.

EPDK, GİZLEYECEĞİM, DEDİ, GİZLEYEMEDİ!

Tüketiciler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu kayıp-kaçak bedelleri ile ilgili olarak, Danıştay'dan olumlu bir karar beklediklerini söyleyerek, "Zaten idari mahkemeler kısa sürede karar veremezler. İstanbul'dan açılan bir davanın sadece Ankara'ya gitmesi bile zaman alacaktır" dedi. Bu konuda tüketicileri uyaran Ağaoğlu, dava dosyası Danıştay'da iken tüketiciler EPDK'ya ve TBMM Dilekçe Komisyonu'na şikayetlerini bildirmeleri gerekiyor" diye konuştu. Yasadışı işe yasal kılıf hazırladıklarını savunan Aydın Ağaoğlu, dosya hala Danıştay'da olduğu için, kurumların bu bedelleri almaya devam ettiğini, aslında yasadışı olan bir şeyin henüz karar çıkmadığı için yasal göründüğünü söyledi. Öte yandan, EPDK'nın TRT payı, kayıp-kaçak bedeli gibi detayları faturalarda ayrı ayrı göstermeyip, 'enerji bedeli' adı altında toplama girişimi de sonuçsuz kaldı. Kayıp-kaçak ve TRT payının geçen yılın şubat ayından itibaren faturalarda detaylı olarak yazılmasıyla kamuoyunda tartışma başlamıştı.