ODTÜ Güneş Enerjileri Araştırma Merkezi (GÜNAM) ile Yiğit Akü arasında imzalanan protokolle elektrikli otomobillerin güneş enerjisiyle çalışan akü sistemlerinden, otomobiller için elektrik şarj istasyonları kurulumuna kadar yakın gelecekte ihtiyaç duyulacak pek çok ürünün üretimi için anlaşmaya varıldı.
 
İş birliği protokolü, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay, ODTÜ GÜNAM Müdürü Prof. Dr. Raşit Turan, Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender'in katılımıyla ODTÜ GÜNAM'da imzalandı.
 
İmza töreninin ardından açıklama yapan ODTÜ GÜNAM Müdürü Prof. Dr. Turan, ''Hem Türkiye'de hem de dünyada rekabet edebilir, en üst düzeyde teknolojiler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.
 
Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender de ''Hem aracın bir parçası olarak güneş panelinin kullanılmasını hem de elektrikli aracın devreye girdiği anda, araçlar nasıl benzin alma için istasyona gidiyorsa, şarj istasyonlarıyla elektrik şarjının ya da değişimlerde akülerde güneş enerji panellerinin kullanımını hedefliyoruz'' diye konuştu. 
Söz konusu yenilikçi akünün geliştirilme çalışmasının 2014'te sonuçlanacağını bildiren Büyükkalender, uygulamanın da 2015'ten itibaren başlayacağını söyledi.