Muğla'da bir arkadaşının evinde misafirliğe giden Celal Öztekin (44), ısınmak için kullandığı elektrik battaniyenin kısa devre yapması sonucu tutuşan elyaf süngerlerin çıkardığı duman ile zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşanan olayda Öztekin'in cansız bedenini sabah saatlerinde kendisini eve davet eden R.A. tarafından bulundu.

DUMANDAN ZEHİRLENDİ
İddialara göre, Muğla'da bir fırında çalışan Celal Öztekin, yakın arkadaşı R.A.'nın daveti üzerine geceyi arkadaşının evinde geçirmeye karar verdi. Akşam saatlerinde dışarıda bulunan R.A. ile Celal Öztekin gecenin ilerleyen saatlerinde kalacakları eve doğru hareket etti. Karşıyaka Mahallesi eski Sanayi Bölgesindeki Köprübaşı Sokak 15 nolu eve gelen ikili bir süre evde sohbet etti. Daha sonra ev sahibi R.A. uyumak için üst kata çıkarken misafiri Öztekin için zemin katta bulunan odayı hazırladı. Havanın soğuk olması nedeni ile elektrikli battaniyenin fişini takan Öztekin, uyumak için yatağa girdi. Bir süre sonra fişe takılı olan elektrikli battaniye kısa devre yaptı ve battaniye içinde bulunan elyaf süngerler için için yanmaya başladı. İçi yanan süngerlerin çıkardığı duman, uyuyan Öztekin'i zehirledi.

ARKADAŞININ CESEDİNİ BULDU
Sabah saatlerinde kalkan R.A. arkadaşı Celal Öztekin'i uyandırmak için odasının kapısını çaldı. Bir süre odanın kapısında bekleyen R.A. arkadaşından ses alamayınca içeriye girdi. Odaya giren R.A. akşam evine davet ettiği arkadaşının cansız bedeni ile karşılaştı. R.A.'nın durumu hemen 112 Acil servis ekibine ve polise bildirmesinin ardından olay yerine çok sayıda ekip gönderildi. İlk yapılan incelemelerde ekipler Öztekin'in vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmadığını tespit etti. Olay yerinde 2.5 saat süren incelemenin ardından Öztekin'in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirilirken Öztekin'in cesedinin hastanede yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi.