Renault-Nissan İttifakı ve perakende market zinciri E.Leclerc, Fransa'da elektrik motorlu aracın yaygınlaştırılması için işbirliği yapacak.

Renault-Nissan İttifakı açıklamasına göre, E.Leclerc ile Renault, Leclerc marketlerinin park yerlerinde elektrik motorlu araç şarj altyapıları kurulmasıyla ilgili bir projenin geliştirmesi amacıyla niyet mektubu imzaladı.

Renault-Nissan İttifakı, park yerlerinde elektrik motorlu araç şarj noktaları kurulmasında E.Leclerc?e destek olacak. Buna göre, 2011?den itibaren 50, 2012?den itibaren 150 ve 2015?e kadar yaklaşık 500 E.Leclerc marketinin park yerinde elektrik motorlu araç şarj noktaları kurulmuş olacak.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu yeni işbirliği ortak bir hedefe dayanıyor: Renault-Nissan İttifakı, elektrik motorlu araçta dünya liderliğini hedefliyor; E.Leclerc ise daha sorumlu ve dolayısıyla çevreye daha saygılı bir tüketimi teşvik eden uygulamaları tüketicilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak istiyor.

E. Leclerc ve Renault-Nissan İttifakı, Leclerc marketlerinin park yerlerinde elektrik motorlu araç şarj altyapısı kurulmasıyla ilgili bir projenin başlatılması ve kısa süreli elektrik motorlu araç kiralanması gibi, bu araçlarla ilgili olarak E.Leclerc marketlerinde yeni hizmetlerin geliştirilmesi konularında birlikte çalışacaklar.

Bu amaçla, şu konularda çalışma grupları oluşturulacak:

-Elektrik motorlu araç sahiplerinin ihtiyaçlarına en uygun şarj tesisatının seçilmesi (standart: 3 kW, hızlı: 45 kW, ya da ikisi birden)

-Müşterilerin talebini karşılayacak şarj noktaları sayısının belirlenmesi

-Şarj altyapılarının yerleşim projelerinde E.Leclerc merkezlerine sağlanacak destek''

Renault, elektrik motorlu otomobilin 2020 yılında Fransa'da otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturacağını tahmin ediyor.

Açıklamaya göre anlaşma, elektrik motorlu araçlar için basit, pratik ve hızlı şarj altyapısına erişim ile herkes için sürdürülebilir ulaşımı kolaylaştıracak.

A.A.