Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) Gençlik Parkı'ndaki Ankara Büyükşehir Belediyesine ait iftar çadırında verdiği yemeğe katıldı.

Bakan Yıldız, bir süre PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş ile iftara katılanlara yemek servis etti. Bu sırada bir vatandaşın servis edilen çorbanın içine cep telefonu düşürmesi üzerine, Yıldız'ın ceketinin kolu leke oldu. Yıldız, iftar çadırındakileri selamlayıp sohbet ettikten sonra iftar sofrasına oturdu.

"Zam yok"

Yemek öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, elektrik fiyatlarıyla ilgili bir soruya, "7 Haziran seçimleri öncesinde AK Partimizin, iktidar partimizin seçimlerden dolayı elektriğe ve doğalgaza zam
yapmadığına dair haberler yayınlanmıştı. 7 Haziran'dan sonra da bizim 1 Temmuz'da zam yapacağımıza dönük haberler yapılmıştı" diye konuştu.

Bu haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden Yıldız, "Biz 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin gerekse doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde artış olmasına rağmen, döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bunu kamuoyumuzla bu şekilde paylaşıyorum" ifadesini kullandı.