Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Söke"ye bağlı Tuzburgazı köyü yakınlarında bulunan Tuzburgazı Köprüsü üzerinde bulunan elektrik trafosunda meydana geldi. Trafodan hırsızlık yapmak için olay yerine gelen M.R., H.B., H.K. ve B.B. isimli şahıslar, gece karanlığından da istifade ederek trafonun kapı kilidini kırarak içeriğe girdi. Trafonun motorundan yağ ve satabilecekleri diğer malzemeleri toparlamaya çalışan şüphelilerden M.R. (32), bir anlık dikkatsizliği sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.
Arkadaşları tarafından hırsızlık için geldikleri araç ile Söke Devlet Hastanesi"ne kaldırılan M.R., doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı.
Trafodan hırsızlık olayı karışan diğer 3 zanlı ise arkadaşlarını getirdikleri hastanede jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından Söke Adliyesi"ne sek edilen zanlılar, tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevi"ne konuldu.
Öte yandan; hırsızlık için trafoya giren hırsızlardan birisinin akıma kapılması sonucu trafoda oluşan arıza, elektrik dağıtım firması görevlileri tarafından giderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -iha