Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik oranın yüzde 10'larda seyredeceğini daha fazla yükselmeyeceğini belirtirken, bu oranlardan daha aşağı düşmeyeceğini söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizliğin tüm dünya ülkelerini ilgilendiren başlıca sorunlardan biri olduğuna dikkat çekerek, 17 Kasım 2008 itibarıyla, Türkiye'de toplam işsiz sayısının 2 milyon 439 bin kişi, işsizlik oranının ise yüzde 9.8 olduğunu söyledi. Çelik, işsizlik oranın yüzde 10'larda seyredeceğini daha fazla yükselmeyeceğini belirtirken, bu oranlardan daha aşağı da inmeyeceğini bildirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar ile Kadının Statüsü ve Sorunları Genel müdürlüklerinin 2009 yılı bütçeleri görüşülmeye başlandı.
YÜKSELME DE OLMAYACAK

Çalışma Bakanlığı 2009 Mali Yılı bütçesinin sunumunu yapan Bakan Çelik, konuşmasının önemli bir bölümünü, dünyada ekonomik kriz sonucu yaşanan işsizliğe ayırdı. Çelik, Türkiye'nin de bu krizden etkilendiğine işaret ederek, işsizlik oranının düşmeyeceği gerekçelerini, "Yüksek nüfus artışına bağlı olarak çalışma çağındaki nüfusa her yıl yüz binlerce gencin eklenmesi, tarımsal çözülmeye bağlı olarak yüz binlerce kişinin kırdan kente göç etmesi ülkemizde işsizlik oranının düşmemesinin en büyük sebebidir" şeklinde gösterdi.

Elden maaş dönemi sona eriyor

İşçi, gazeteci ve gemi adamlarının hem maaşlarının hem de maaş dışında aldıkları tüm ücretlerin 1 Ocak'tan itibaren bankalar aracılığı ile ödenmesi zorunlu hale getirildi.