G.SARAY"IN F.Bahçe derbisinde lastik patlatması, tüm suların terse akmasına sebep oldu.. Sezon başında Keita, Leo Franco ve Elano"yu, devre arasında ise 28 gün yurt dışında kalarak Jo ile Dos Santos"u İstanbul"a gelmek konusunda ikna eden yönetici Haldun Üstünel, bu "kötü" gidişin sorumlular listesinde şimdi ilk sıraya konuluyor.

VE bu çok tartışılmaya başlanan transfer gerçeğini de VATAN açıklıyor.. Alınan oyuncularda büyük rol oynayan Üstünel"in, isimlerde "karar mekanizması" olmadığı ortaya çıktı.. Alınan bilgilere göre Rijkaard, Üstünel"le ilk transfer toplantısında hangi özelliklere sahip oyuncular istediğini anlattı.

GENÇ yöneticiye “Orta sahada topa sahip olmak istiyorum. Bu yüzden pas trafiğini yönetecek bir isim lazım. Tüm toplar onda buluşup, ondan dağılacak” diyen Hollandalı teknik adam, daha sonra gelen 4 ismi tek tek inceledi.

ÜSTÜNEL"İN LİSTESİ

ÜSTÜNEL"İN kontak kurduğu ve maliyet ile zorluk derecesine göre önerdiği 4 isim şöyle: Fabio Simplicio, Clint Dempsey, Pascal Feindouno ve Elano Blumer.. Simplicio (30) Palermo"da oynuyor ve Brezilyalı.. Dempsey (27) Fulham"da forma giyiyor ve ABD vatandaşı. Feindouno (29) Ganalı ve şu an Al-Nasr"de kiralık oynuyor.

BU 4 isim içinden, en kariyerli ve gerçekten dışarıdan bakılınca "en kalitelisi"ni seçen Rijkaard"ın isteği doğrultusunda 7.5 milyon Euro"ya M.City"den alınan Elano, ne Hollandalı"nın ne de G.Saray"ın beklentilerini şu an için karşılayamadı. Yılda 3.5 milyon Euro alan yıldız oyuncu ile yollar sezon ayrılacak. Elano"nun 3 yıl daha anlaşması bulunuyor

KEITA"YI BULDU!

ÖTE yandan Elano"da yanılan Rijkaard, Keita"da ise turnayı gözünden vurdu.. Yine Haldun Üstünel"in getirdiği 5 isim içinden seçim yapan genç hoca, Fildişili"yi Lyon"dan 8.5 milyon Euro"ya aldırdı. Keita"nın ise 24 maçta 4 gol 7 asistlik katkısı var.

Keita savaşını Lille kazandı

KEITA için mahkemelik olan Lyon ve Lille savaşında gülen Lille oldu. Lille"den Lyon"a transferi sırasında sözleşmede bulunan bir madde yüzünden, iki kulüp mahkemelik olmuştu. Davayı kazan Lille, Lyon"dan 592 bin Euro alacak.

Şirketler 70 değil, 30 milyon $"a birleşiyor

FUTBOL A.Ş. ve Sportif A.Ş."yi birleştirmek için 70 milyon dolar kredi alan G.Saray, operasyonu 30 milyon dolara bitiriyor. Dışarıdaki % 37"lik hissenin % 17"sini 30 milyon dolara toplayan sarı-kırmızılılar birleşme için bu oran yeterli olduğundan kalan % 20"yi almayacak. Böylece kulübün ekstra 40 milyon dolar borçlanmasına gerek kalmayacak.

ARDA, Sivas"ta takımla beraber!

DERBİDE sakat sakat oynayıp bayılma tehlikesi geçiren Arda"dan bir fedakârlık daha. Takımla idmanlara çıkamamasına rağmen deplasmanda arkadaşlarını yalnız bırakmak istemeyen G.Saray Kaptanı, kafile ile birlikte Sivas"a gitme kararı aldı.

Vatan