Brezilya Milli Takım'ının 2010 Dünya Kupası'nda elde ettiği başarılı sonuçlarda büyük pay sahibi olan Galatasaraylı Elano'nun yarın yapılacak Hollanda maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği bildirildi. Sarı-kırmızılı futbolcu dün düzenlediği basın toplantısında, "Dünya Kupası'na ilk iki maçta 2 gol atarak olağanüstü bir başlangıç yaptım. Tabii ki sakatlık dolayısıyla çok üzgünüm. Ama olumlu düşünmeye çalışıyorum. Şu anda sabırlı olmak zorundayım, yapabileceğim tek şey bu" diyerek duygularını dile getirdi.
Elano, G Grubu'nda 3-1 kazanılan Fildişi Sahili maçında takımının son golünü kaydettikten sonra, rakibi Tiote'nin sert faulü sonrası 67. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Brezilyalı oyuncu, önceki gün yapılan antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.
Karşılaşmanın Fransız hakemi Stephane Lannoy'un kendisine yapılan faul konusunda duyarsız kaldığını söyleyen Elano, "Şikayet eder gibi gözükmek istemem ama bu tür şiddet dolu hareketlerin analiz edilmesi gerekiyor. İnsanlar, top hakkında konuşuyorlar. Gol mü değil mi diye görüntülerin kullanılması tartışılıyor. Ama ben hakeme gidip, 'Sence bu faul değil mi?' demek istiyorum. Eğer ayağım yerde olsa, bacağım kesin kırılırdı" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Durumu belirsiz
Takım doktoru Jose Luis Runco ise ilk başta Elano'nun sakatlığının ciddi olmadığını düşündüklerini fakat yaptıkları kontrollerde durumun tahmin ettiklerinden daha ciddi olduğunu gördüklerini belirtti. Elano'nun kemiğinde ezilme tespit ettiklerini ifade eden Runco, "Yoğun bir tedavi programı uygulanıyor. Ne zaman sahalara döneceği konusunda bir süre veremeyiz. Bir kaç gün, haftalar veya bir ay olabilir" sözleriyle Elano'nun Brezilya'nın turu geçmesi halinde yarı final ve finalde de oynamama ihtimalini ortaya koydu.

Milliyet