Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''2009 Samba Gold'' yarışması için aday listesine seçilen Avrupa'da oynayan 30 Brezilyalı futbolcu arasında sarı-lacivertli futbolcu Dos Santos ve Galatasaraylı Elano da yer aldı.

Brezilya ve Avrupa arasında iletişim sağlayan, Avrupalılar için Güney Amerika futbolu hakkında eğitici olma işlevi gören, Brezilyalılar için ise Avrupa'da oynayan futbolcuları için güncel bilgiler sunan www.sambafoot.com Web sitesinin düzenlediği "2.SAMBA GOLD"un aday listesinde oyuncumuz Andre Santos'un haricinde Alex (S.Moskova), Anderson (Manchester United), Naldo (W.Bremen), Daniel Alves (FC Barcelona), Diego (Juventus), Elano (Galatasaray), Fabio Aurelio (Liverpool), Felipe Melo (Juventus), Fernandinho (Donetsk), Filipe (Deportivo La Coruna), Gilberto Silva (Olympiakos), Grafite (Wolfsburg), Hulk (FC Porto), Julio César (Inter), Kaka (Real Madrid), Lucas (Liverpool), Lucio (Inter), Luis Fabiano (FC Sevilla), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (FC Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Nenê (AS Monaco), Nilmar (Villarreal), Pato (Milan), Ramires (Benfica), Robinho (Manchester City), Ronaldinho (Milan) ve Zé Roberto ( Hamburg) gibi oyuncular yer alıyor.

Avrupa'da oynayan yılın en iyi Brezilyalı futbolcusuna verilen SAMBA GOLD'un ikincisi, oy kullanma yoluyla sahibini bulacak. Oy kullananlar, oy ağırlıkları eşit derecede 3 ayrı gruba ayrılacak. Birinci grupta sambafoot internet sitesi okuyucuları(Futbolseverler) yer alıyor. İkinci grupta ise sambafoot.com derneğinin seçtiği, Brezilya'nın önde gelen eski futbolcuları, oyuncu menajerleri, teknik direktörleri ve diğer liderlerinden oluşan 11 kişilik resmi seçmen grubu bulunuyor (Bu grupta Jairzinho, Carlos Alberto, Taffarel, Rivelino, Tostao ve Altafini gibi isimler var). 3. grup ise sambafoot,com derneğinin kendi üyeleri var.

İlk 3 sıra için yapılan oy verme işlemi 1 Aralık'ta başladı ve 31 Aralık 2009 günü sona erecek. Kazanan oyuncu, yeni yılın ilk gününde Web sitesinden duyurulacak. Oylama sonucu ilk 3 sıraya girecek futbolcular belirlenecek. SAMBA GOLD ödülünü kazanan futbolcuya, ünlü seramik sanatçısı Gerard Brand yapımı olan bir kupa, 2010'un Şubat ayında belirlenecek bir tarihte verilecek. 2008 SAMBA GOLD'ta ilk 3 sıra şöyle oluşmuştu:

1. Kaka (AC Milan) -25,03%
2. Robinho (Manchester City) -14,34%
3. Luis Fabiano (FC Sevilla) -13,65%

SAMBA GOLD 2009 için oy kullanmak isteyenler, www.sambafoot.com adresinden ilgili linki tıklayarak oy verebilirler./milliyet