İstanbul'a ayak bastığı anda Türkiye futbol gündeminin en önemli isimleri arasına giren Elano'nun Galatasaray'da bugüne kadar gösterdiği performans tartışma konusu oldu.

Son yıllarda defalarca Brezilya Milli Takımı'nın formasını giymesine rağmen Türkiye'de yeteneği ve kalitesi tartışılmaya başlayan Elano'nun yanlış transfer olduğu yolundaki görüşler de arttı. Elano'nun transferinde aslan payına sahip yönetici Haldun Üstünel yıldız futbolcunun Türkiye'ye uyum sürecini henüz atlatamadığı ve gelecek günlerde Galatasaray'a büyük katkı yapacağı görüşünde.

Sarı kırmızılı forma ile bugüne kadar sergilediği futbolla kimseyi memnun edemeyen Brezilyalı futbolcu ise şimdilik konuşmaktan kaçınırken, sarı kırmızılı teknik heyet sarı kırmızılı yönetime verdiği raporda Elano'nun geçen sezon Manchester City'de kötü bir dönem yaşadığını ve Galatasaray'ın sezon başı hazırlık kampına katılmamasının sıkıntısını yaşadığını belirterek yıldız futbolcuyu savundu. Bu yüzden teknik direktör Rijkaard ve yardımcıları, Elano'nun beklenen patlamayı yapması için devre arası kampında özel antrenman programı uygulayacak. Bu çalışmayla Brezilyalı yıldızın sezonun ikinci yarısında Galatasaray'a büyük katkı yapacağı ümit ediliyor.

LİNCOLN'Ü ARATTI MI?

Sarı kırmızılı kulübün geçen sezon sözleşmesini feshettiği Lincoln ise hala hiçbir kulüp ile anlaşma sağlayamazken, Elano ile kıyaslanmaya başlandı. Galatasaray camiasında birçok kişi Elano'nun bugüne kadar gösterdiği performans ile Lincoln'ü bile arattığını öne sürerek, "Elano, Lincoln ile kıyaslandığında karakter olarak kesin çok daha iyi bir insan, iyi bir karakter. Ancak futbolunu göz önüne alırsak, Lincoln'den iyi olduğunu söyleyemeyiz. Lincoln geçen sezonun ilk yarısındra Skibbe ile birlikte çok mükemmel maçlar çıkardı. Elano ise bugüne kadar tek bir 90 dakikada bile üstün bir performans gösteremedi" görüşünü dile getirdiler. / DHA