Oğuz Dizer (Fanatik)
Bir Galatasaray hücumunda seken topa, Brezilyalı Elano öyle bir vurdu ki... Bu ne be baba? Rijkaard sistemini oturtuyor. Bir süre sonra İstanbul"da boş alan bulmak, Galatasaray alanında bulmaktan daha kolay olacak. Teknik kapasite, çabukluk ve oyunu terse çevirme mahareti gerçekten de mükemmeldi.

Hakan Can (Fanatik)
"Bir Elano eksikti" diye başlık atmıştım yakın geçmişte. Gerçekten eksikmiş. Maç sıkıntı verici hale gelmişti. O Elano, olağanüstü şutuyla Ali Sami Yen"e neşe getirdi, gözümüzün pası silindi. Kariyeri için değil, şu gol için sanıyorum yalnız Galatasaraylılar değil, tüm futbolseverler Haldun Üstünel"e teşekkür ederler.

Levent Tüzemen (Sabah)
Geceye Elano"nun füzesi damgasını vurdu. Elano için İngiltere medyası şu yorumu yapmıştı: “Duran ya da hareketli top fark etmiyor. Kaleyi gördüğünde affetmiyor. İki ayağıyla da topa hükmediyor” O da hareketli topa mermi gibi vurdu. Kayseri"nin de direnci bu golden sonra bitti.

Rıdvan Dilmen (Milliyet)
Arda, Aydın, Keita ve sonradan oyuna giren Elano... Öyle isimler ki her an sonucu değiştirebiliyorlar. Nitekim Elano, attığı füzeyle takımını rahatlattı. Orta saha için ayrı bir paragraf açmak gerekir. Bir Mustafa Sarp izledim ki, belki Türk Futbolu"nda son dönemlerde en çok kendini yenileyen oyuncu konumunda.

Osman Şenher (Posta)
Galatasaray"ın çok büyük yıldızları var. Tallinn maçında Keita"yı övdük, bu kez de Elano onun yerine girdi, öyle bir gol attı ki milyonlarca Galatasaraylı"ya "oh" çektirdi. Brezilyalı yıldız, Sarı-Kırmızılı takıma faydalı olacağını dün gece kısa süre de oynasa gösterdi.

Turgay Şeren (Akşam)
Elano"nun attığı gol öyle unutulacak gibi değil. Galatasaray bu yıl çok iyi transferler yaptı. Nereden olduğunu bilmiyorum ama aklı başına gelmiş Galatasaray"ın. Transfer edeceği oyunculara gidecek paraya bakmıyor. Elano"nun çok iyi oyuncu olduğunu herkes biliyor. Galatasaray"da daha çok şeyler yapacak.

Erman Toroğlu (Hürriyet)
Elano iyi transfer. İlk buluştuğu topla da golü yaptı. Vuruş olarak zor toptu. Ama o inanarak ve güvenerek vurdu. Nitekim top da doğru yere gitti, gol oldu. Zaten bu tip golleri atan bir futbolcu. Galatasaray seyircisi bu sene öyle veya böyle Ali Sami Yen"de güzel maçlar seyredecek ve yüzde 100 gollü maçlar izleyecek.

Sergen Yalçın (Vatan)
Elano bir yıldız. Attığı gol müthişti. Sadece yetenekli ve futbol zekası olan oyuncuların yapacağı bir vuruş yaptı. Takip etti, seken topa sol ayağıyla mükemmel vurdu... Onu daha sonra ilk 11"de çıktığı maçlarda, yıpranmamış rakiplere karşı oynayacağı futbolla daha net değerlendirebilirim.