Yarın vizyona girecek olan, Ali Vatansever’in ilk uzun metrajlı filmi El Yazısı’nın galası dün akşam Nişantaşı City’s – Citylife Sinemaları’nda gerçekleşti. Yönetmen Ali Vatansever, oyuncular Cansu Dere, Sarp Akkaya, Wilma Elles, Sercan Badur, Baran Akbulut, Ayşe Selen ve Kenan Bal bütün ekiple beraber filmi ilk kez seyrettiler.

Galada arkadaşları da filmin oyuncularını yalnız bırakmadılar. Suskunlar dizisinin başrollerinde yer alan Murat Yıldırım ve Güven Murat Akpınar; Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin oyuncularından Aras Bulut İynemli, Farah Zeynep Abdullah, Tolga Güleç, Türkü Turan, Yıldız Çağrı Atiksoy arkadaşlarına destek için ordaydı. Filmin şarkılarından birini seslendiren Fatma Turgut da solisti olduğu Model grubuyla galaya katılan isimler arasında yer aldı.

Galadan bir gün önce yapılan basın gösteriminde eleştirmenlerden de geçer not alan film, galada da davetlilere duygulu anlar yaşattı ve seyirciden büyük alkış aldı. Özellikle filmin jenerik müziği olan, Ezginin Günlüğü grubunun efsaneleşmiş şarkısı, Aşk Bitti Jehan Barbur’un yorumuyla yeniden dikkatleri üstüne çekti.

Filmin ön hazırlık aşamasında gerçekleşen destek kampanyasıyla birçok kişinin katkılarının bulunduğu, tam bir imece filmi olan El Yazısı gala öncesinde yapılan sosyal medya kampanyasıyla yüzlerce kişiye en güzel aşk sözünü yazdırdı ve Twitter’da dünyada en çok konuşulan konularda 1. sıraya kadar yükseldi.

Bir Fransız turistin gelişiyle tüm taşların yerinden oynadığı kasabada, aşk mektuplarının bir araya getirdiği umut dolu üç hikayenin anlatıldığı El Yazısı’nın başrollerinde Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Kenan Bal, Salih Kalyon, Baran Akbulut, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen gibi usta isimler ve genç oyuncular bir arada yer alıyor.

Yapımcılığını Terminal Film adına Selin Vatansever ve Oya Özden’in üstlendiği filmin senaryosu da filmin yönetmeni Ali Vatansever’e ait. Çekimleri Bolu’nun tarihi Göynük kasabasında gerçekleştirilen El Yazısı’nın çekim aşaması 3 haftada tamamlandı.

Dağıtımını Medyavizyon’un üstlendiği El Yazısı, 23 Mart Cuma gününden itibaren Türkiye çapında 46 sinema salonunda gösterime girecek.