Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geçen perşembe gecesi El Kaide terör örgütü üyelerine yönelik 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonun ardından tutuklanan 5 kişinin kimlikleri açıklandı. Aralarında Aksaray Lisesi İngilizce öğretmeninin de bulunduğu zanlıları savunmak için daha öncede El Kaide örgütü davalarına giren avukat Osman Karahan kente geldi.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri, uzun süredir takip ettiği El Kaide terör örgütü üyelerine yönelik, geçen perşembe gecesi Aksaray merkez, Gülağaç İlçesi, Gülpınar Beldesi, Adana, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Baskınlarda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çuvallar dolusu evrak, CD, dergi, kitap, bilgisayar, sayısı açıklanmayan silah ve mermiler ele geçirildi.

Şüpheliler, jandarmadaki sorgularının ardından geçen Cumartesi günü Adliye'ye sevk edildi. Zanlılardan 5'i tutuklanırken, 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ DE EL KAİDE'Cİ

"Uluslararası terör örgütü El Kaide üyesi olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamalarıyla tutuklanan, cep telefonu satıcısı Yavuz Pamuk, Aksaray Lisesi İngilizce öğretmeni Murat Dursun ve 3'ü de boyacılık yapan Ayhan Kuzucu, Erim İlgüncı ve Hamdi Ağaç Aksaray E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Aksaray Lisesi'nde 6 yıldır görev yapan İngilizce öğretmeni Murat Dursun'un El Kaide terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tuktuklanması okulda şok etkisi yarattı. Öğretmen arkadaşları, öğrenciler ve veliler, bir terör örgütü üyesinin okullarında yıllarca görev yapmasının ortaya çıkmasına şaşırdıklarını söyledi.

EL KAİDE DAVALARININ AVUKATI AKSARAY'DA

Daha önce de İstanbul'daki El Kaide terör örgütü davalarına katılan avukat Osman Karahan da bugün kente geldi. Osman Karahan'ın, 5'i tutuklu, toplam 14 sanığın avukatlığını üstlendiği öğrenildi.