El Kaide, Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto'ya düzenlenen suikastın arkasında olduğu iddialarını yalanladı. Butto da son mailinde "Başıma bir şey gelirse sorumlusu Müşerref'tir" diye yazmıştı.

El Kaide liderlerinden Beytullah Mahsud'un sözcüsü, Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto'ya düzenlenen suikastın arkasında Mahsud'un olmadığını açıkladı.

BİZ KADINLARI VURMAYIZ

Sözcü Malvi Ömer, bilinmeyen bir yerden telefonla yaptığı açıklamada, "Bunu şiddette reddediyorum. Aşiretimizin kendi gelenekleri vardır. Biz kadınları vurmayız" dedi.

Pakistan yönetimi, Butto'ya Ravalpindi'de yapılan saldırının ardında El Kaide liderlerinden Mahsud'un bulunduğunu bildirmişti.

MÜŞERREF'E SUÇLAMA

Butto partisi yöneticileri ise, Müşerref'in Butto'yu korumak için gerekli güvenlik önlemlerini almadığını örtbas etmek için sorumlu aradığını ve El Kaide'yi öne sürdüğünü açıkladı.

Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, ellerinde suikastın arkasında El Kaide lideri Beytullah Mahsud'un olduğunu gösteren istihbarat mesajları bulunduğunu, Mahsud'un suikast nedeniyle yandaşlarını kutladığını söylemişti.

Kaynak: Hürriyet