Terör örgütü El Kaide"nin yayımladığı bir videoda örgütün iki numarası El Zevahiri olduğunu iddia eden bir kişi, “Türkiye"nin İslam"a ve müminlere karşı suç işlediğini” öne sürdü.

CNN"in haberine göre, yeni yayımlanan videoda, El Kaide"nin iki numarası Eymen El Zevahiri olduğunu iddia eden bir kişi, Afganistan"daki rolünden dolayı Türkiye"yi suçladı. Haberde, CNN"in, videoda sadece sesi duyulan konuşmacının gerçekten El Zevahiri olup olmadığını doğrulayamadığı, ancak CNN"deki uzmanların, sesin El Zevahiri"nin aksanı ve diksiyonuyla tutarlı olduğunu söylediği belirtildi.

Haçlı kampanyasına hizmet

Orijinalliğinin doğrulanması halinde, El Zevahiri"nin bu yılki ilk ses kaydını oluşturacak olan kayıtta konuşmacının, “İslam"ı ve Müslüman dostlarını korumaya istekli olan her bir özgür Müslüman Türk bilsin ki, Türk güvenlik güçleri, Afganistan"da köyleri yakan, evleri yıkan, kadınları ve çocukları öldüren, Müslümanların toprağını işgal eden, şeriatla savaşan, ahlaksızlığı ve yolsuzluğu yayan Haçlı kampanyasına hizmet edecek. Türk askerleri, Yahudilerin Filistin"de yürüttüğü operasyonların aynısını Afganistan"da yürütecek. Dindar ve özgür Müslüman Türkler, İslam ve Müslümanlara karşı böyle bir suçu nasıl kabul edebilir” dediği bildirildi. 22 dakikalık videoda, El Zevahiri"nin mesajının ardından, yakında “şehit olacağı” şeklinde tanıtılan Muaath al-Turki adlı bir Türk"e yer verildiği de belirtildi. Turki"nin videoda 11 Eylül"ü övdüğü, ailesinin kendisini bağışlamasını ve arkasından yas tutmamasını istediği kaydedildi. Habere göre, Turki, “yaklaşmakta olan görevinden mutlu mu üzgün mü olduğu” yönündeki soruya, “Cihat için sadece bir kere ölebileceği için üzgün olduğu” şeklinde yanıt verdi.

Amerikan üssüne saldırı

Videoda, Turki"nin Afganistan"da, 30 Aralık"ta saldırıya uğrayan CIA üssünün bulunduğu Host kentindeki bir Amerikan üssüne saldırı düzenlediği de belirtildi. Haberde, videoda sözü edilen saldırının yerinin ABD güçleri ve CIA"in karargah olarak kullandığı eski bir havaalanı olarak tarif edildiği, uzak bir mesafeden patlama ve duman görüntülerine yer verildiği ve Turki"nin saldırısında 8 Amerikan askeri ve 12 Afganlının öldüğünün öne sürüldüğü, ancak Amerikan ordusunun bu iddiayı yalanladığı kaydedildi.