Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar sürüyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin operasyonunda DEAŞ'ın sözde El Bab Valisi öldürülmüştü. TSK destekli ÖSO da stratejik bir köyü ele geçirmişti. Bugün AFP, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde Esad güçlerinin de güneyde kritik bir bölgeyi ele geçirdiğini, DEAŞ'ın Halep'te son kalesi El Bab'ın 'tamamen kuşatma altına alındığını' duyurdu.
SÖZDE EL BAB VALİSİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor. Türk savaş uçaklarınca 3 Şubat'ta El Bab'daki terör örgütü DEAŞ hedeflerine harekat düzenlenmiş, 32 terörist etkisiz hale getirilmişti.
Askeri kaynaklar dün, öldürülen teröristler arasında örgütün sözde El Bab Valisi Ebu Valid Ürdüni'nin de yer aldığını duyurdu. Terör örgütünün "sözde Rakka valisi" tarafından Ürdüni'nin yerine atanan teröriste yazılan mektup da ele geçirildi. Mektupta, Ürdüni'nin öldürüldüğü ve örgütte son günlerde ağır kayıplar olduğu ifadeleri yer aldı. ÖSO da El Bab'a 2 kilometre uzaklıkta bulunan stratejik öneme sahip Bizaa köyünü terör örgütü DEAŞ'tan aldı. Bizaa köyü, terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden çıkışını engellemek adına önem taşıyor.

AFP: EL BAB TAMAMEN KUŞATMA ALTINDA
AFP'nin bugün geçtiği son dakika haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad güçlerinin ele geçirdiği kritik bir bölgenin daha DEAŞ'ın kontrolünden çıkmasının ardından, terör örgütünün Halep'teki son kalesi El Bab'ın "tamamen kuşatma altına alındığını" belirtti.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasında, El Bab ile Rakka arasındaki tek ve son ana yolun da rejim güçleri ve beraberindeki milisler tarafından ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamada,"El Bab şu an güneyden rejim; doğu, batı ve kuzeyden de Türk güçleri ve muhaliflerce tamamen kuşatıldı" denildi.
TÜRK ASKERİ DEAŞ'DAN GERİ ALINAN KÖYDE
Öte yandan Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı'nda dün çok önemli bir adım atıldı. El Bab'ın hemen doğusunda yer alan Bizaa köyü terör örgütü DEAŞ'dan geri alındı.
Reuters haber ajansı, köyden ilk fotoğrafları dünyaya geçti. Fotoğraflarda Türk tankının üstündeki askerler ve bir zırhlı araç yer alıyor.