El-Arabiye televizyonu konu olduğu bütün skandallara rağmen internet aracılığıyla ulaştığı haber ve görüntülerin kaynağını, zaman ve yerini sorgulama ihtiyacı duymadan yayınlamakta oldukça ısrar ediyor.

Sana Ajansı'nın haberine göre bu ısrarının sonucu olarak el-Arabiye televizyonu, aklı selim hiç kimsenin masum göremeyeceği yeni bir skandala imza attı.

El-Arabiye ekranlarında gözü yaşlı bir anne kanlar içinde yatan çocuğunu kucaklarken görülüyor. Görüntüye eşlik eden haberde ise bu görüntünün Suriye’nin Dera ilinden kaydedildiği ifade ediliyor.

El-Arabiye bu görüntüyle yalan haberlerini etkili kılmakla kalmıyor insanların duygularını sömürüyor ki daha sonra bu görüntünün Suriye’yle bir ilgisi olmadığı ve 2009 yılında Irak direnişinden alınan bir görüntü olduğu ortaya çıkıyor.

Irak direnişini yakından takip eden ve Dera’da yaşayan Muhammed Abdülgaffar el-Bereket Suriye televizyonuna yaptığı açıklamada 2009 yılında el-Rai televizyonunda çalıştığını ve yazdığı birçok makalenin yayınlandığını belirterek bu dönemde yazdığı makalelerden birinin altına el-Arabiye televizyonunda yayınlanan bu görüntünü fotoğrafını kullandığını aktardı.

Suriye’nin yaşadığı kriz süresince el-Vasıl, el-Arabiye, Sefa ve el-Cezire televizyonlarının bu görüntüyü yayınlayarak görüntüde bulanan çocuğun Dera’da katledildiğini iddia ettiklerini belirten el-Bereket bu görüntünün Irak direnişine ait olduğunu ve Suriye olaylarından alınmış gibi montajlandığını beyan etti.

El-Bereket dezenformasyon medya araçlarının bu tür görüntüleri dış programlarla Suriye’nin güvenliğini sarsmak amacıyla kullanılmasını kınadı.