İstanbul'un Sultangazi ilçesinde kapatıldıkları bir gecekonduda çıkan yangında ölen Hindistan ve Pakistan uyruklu 7 mülteciyle ilgili soruşturma sürüyor.
 
Umut yolculuğunda hayatını kaybeden Muhamad Osman (18), Selim Tarıq (18) ve Mohammad Abdi’nin (29) Pakistan, Amrit Singh (23) ve Amardeep Sing’in (20) ise Hindistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı. 2 kişinin kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Polis evi kiralayan ve insan kaçakçılığı suçundan sabıkalı Halit K’nın peşine düştü.
 
Ekstra para için eve kilitlemişler
 
Mültecilerin insan kaçakçıları ile 5 bin dolar karşılığında Avrupa’ya gitmik için anlaştıkları, İstanbul’a gelince yeniden para isteyen kişilerce gecekonduya kilitlendikleri iddia edildi. Gözaltında tutulan ev sahibi ise polisteki işlemlerinin ardından dün serbest bırakıldı. Öte yandan İstanbul polisi, Almanya ve Yunanistan polisiyle ortak yürüttüğü 9 aylık teknik ve fiziki çalışma sonucunda, insan kaçakçılığı şebekesine büyük darbe indirdi. Mehmet Şerif A’nın elebaşılığındaki çeteye üye 23 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün Sultangazi’deki gecekondu yangınında ölen ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları belirlenen 7 kişi ile ilişkisinin olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, evini kiraya verenlerden yabancı uyruklu oldukları anlaşılan kişileri polise ihbar etmelerini istedi.