Kazakistan'ın başkenti Astana'da Hz.İsa'nın bugün vaftiz edildiğine inanan çok sayıda kişi, -37 derecede buzları kırılan nehirin suyuna girdi. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı'nın uyarısına rağmen Ortodoks Hristiyanları, -37 derece soğukta Astana'nın ortasından geçen Yesil Nehri'nin buzlarını kırarak suya daldı.

Acil Durumlar Bakanlığı yayınladığı genelgede yaşlı, hasta ve çocukları havanın çok soğuk olmasından dolayı suya girmemesi yönünde uyardı. Bakanlığa bağlı sağlık ekipleri, ambulanslar ve can kurtaranlar suya girilen bölgede gün boyu hazır bulundu. Geçen yıl üç bine yakın kişinin aynı yerde suya girdiğini belirten yetkililer, bu yıl havanın soğuk olması dolayısiyle sayının azalabileceğini kaydetti.

Buzlu suya giren Natalya Marozova isimli kadın, bu etkinliği çok sevdiğini ve her yıl dört gözle beklediğini söyledi. Yuri Didenko isimli çocuk ise bu etkinlik kapsamında ikinci kez buzlu suya girdiğini, bu yıl havanın soğuk olmasından dolayı zorlandığını ifade etti.

Bu etkilinin yapıldığı sırada bir televizyon kanalı muhabiri su havuzu içinden anons yapmak isteyince donma tehlikesi atlattı. "Sonunda başardım diyen muhabir" hemen havluya sarıldı.