Kolbastıyı sahiplenenler farklı çıkış öyküleri ile tarihçesini anlatanlar ve bu oyunu modernize edip hazırlayanların sayısı her gün artıyor.

Adına vakıfların, derneklerin ve kursların oluşturulduğu kolbastı izleyici tarafından çok büyük ilgi çekince televizyon programcıları da kolbastı avına çıktı.


Üniversiteli öğrencilerden kurulmuş nice ekip ekranlarda 'hoptek' oynarken ihtiyarlarından oluşan kolbastı, çocuklardan oluşan kolbastı ekipleri gibi yaş, memleket ve tarz ayrımı olan nice grup kanalları gezmeye başladı. Müzik eğlence programlarında başlayan kolbastı rüzgarı yemek programları, sohbet programları derken dizilerde de esmeye başladı.


Okan Bayülgen'in hazırlayıp sunduğuu Disco Kralı'nda bir bölüm boyunca Kolbastı konuşulurken, Beyazıt Öztürk'te geçtiğimiz günlerde program konuğu Zuhal Olcay ile birlikte kolbastı oynaması haber bültenlerine konu oldu. Sabah programlarının vazgeçilmezi halini alan kolbastı kimi zaman düşen izlenme paylarını artırma vesilesi kimi zamanda farklı kolbastı öyküleri olanların tartıştığı bir program içeriği oldu.



Kanal D'de yayınlanan Akasya Durağı'nın çaycısı durağa kolbastı ekibi getirirken, Benim Annem Bir Melek'in Hopalı çaycısı da kolbastı oynadı. Yemek yarışmalarından 'Yemekteyiz'de konuklarını için hazırlık yapanların kolbastı ekibi çağırmalarıda dikkat çekiyor.

Müzik eğlence programlarının yegane çaresi konumunda olan kolbastı geçtiğimiz günlerde yemek programlarından Yeşil Elma'da da yer buldu. Haber bültenlerinin içeriğini dolduran, versiyonları ile efsaneye dönüşen kolbastı izlenirliği gerçeği nedeniyle türk televizyon programlarının mutlak içeriği olmuş durumda. Türk halk oyunları çeşitliliğinin yeni' 'keşfi' gibi yansıtılan bu oyunun tarihsel sürecini bilenler bu yeni 'bulmuşluktan' rahatsız olurken ekranların eğlence kaynağı olan bu oyunun hayranlarının sayısı da gün çektikçe artıyor.