Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 1970'li yılların başında kurulan TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nin, Aliağa'da ülke ekonomisi için hayati önemdeki stratejik sanayi kuruluşlarının Aliağa'ya gelmesinde öncü olduğunu belirtti. Saka, TÜPRAŞ'ın ülke ekonomisine olduğu kadar Aliağa'ya da büyük katkıları olduğunu dile getirerek, "TÜPRAŞ'ın ilçemize yaptığı ekonomik ve sosyal sorumluluk katkılarının gelecekte daha da artacağına inanıyorum" dedi.

DURMAK YOK YATIRIMA DEVAM

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Adnan Saka, ülke sanayiinin amiral gemilerinden olan TÜPRAŞ'ın, küresel krize rağmen teknoloji yenileme ve kapasite geliştirme yatırımlarına devam etmesinin Aliağa ve ülke ekonomisine moral ve güç verdiğini dile getirdi.

İLİŞKİLER ÜST DÜZEYDE

Şahin Çalbıyık'a Aliağa'da çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen sosyal etkinliklere katılmasından dolayı teşekkür eden Saka, "TÜPRAŞ kurumsal olarak geçmişten bugüne Aliağa ile ekonomik- sosyal ilişkilerini her zaman üst düzeyde tutmuş ve kente faydalı olmuştur. Rafineri Müdürlerimiz ve çalışanlar Aliağa ile sosyal ilişkilerine büyük önem vermiştir.

TİTİZLİĞİMİZ HER ZAMAN SÜRECEK

Geçmiş Rafineri Müdürümüz Mesut İlter gibi, Rafineri Müdürü olarak siz de bu anlayışı büyük bir titizlikle devam ettiriyorsunuz. Şahsım adına TÜPRAŞ camiasına Aliağa'daki kurumlara ve Aliağa kamuoyuna gösterdiğiniz yakınlık ve samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sosyal projelerde de takdirlik

Saka, "TÜPRAŞ ile gurur duyuyoruz. İlçemizde 1970'li yılların başında kurularak bölgemizde sanayiinin gelişmesinin önünü açan, istihdam yaratan ve üretimiyle ülkeye stratejik olarak can veren Tüpraş, doğru bir özelleştirmenin ardından şimdi dünya devlerinden biri haline geldi. TÜPRAŞ ile gurur duyuyoruz. TÜPRAŞ, sadece üretimiyle değil, başta Meslek Lisesi Memleket Meselesi olmak üzere çeşitli sosyal projeleriyle de takdiri hak ediyor." diye konuştu. TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık da, "TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi olarak, çevreye duyarlı, dünyayı takip eden ve kaliteli üretim yapan, üretim kapasitesini arttırmayı, teknolojisini yenilemeyi sürdürüyoruz." dedi./yeni şafak