Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, ilçede ekonomik sıkıntı yaşandığını bildirdi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kongresi'nde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Şen, Koçarlı Ovasının ortasından geçen bir turizm yolu olduğunu, Koçarlı'dan Afrodisias'a kadar uzanan güzergahta Koçarlı ovasının tam ortasında bir turizm yolu adı altında transit yol planlandığını söyledi.
Şen, ''Bu yol düşünülmeden, hesapları yapılmadan ortaya atılmıştı. Şu anda ortada durmaktadır. Bir türlü kaldırılmamaktadır. Aynı zamanda gerçekleştirilmemektedir. Ben bu yolun şu anki yeriyle gerekli olmadığına inanıyorum'' dedi.
Kongre tutanaklarından esnafın çok kredi kullandığına dikkati çeken Başkan Şen, ''Ekonomik sıkıntı Koçarlı'da hat safhaya ulaşmış durumda. Koçarlı'da maddi sıkıntının ortadan kaldırılması, Koçarlı'nın kalkınması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Bunlardan en önemlisi Koçarlı'da yıllarca halledilemeyen Yüksek Öğrenim Kurumu'nun ilçede faaliyete geçirilmesidir'' dedi.
Yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı mali kongrede, Koçarlı'nın sorunlarını dile getiren Başkan Şen, şöyle konuştu:
''Koçarlı ovasında bir türlü halledilemeyen toplulaştırma sorunumuz var. Sulama sorunumuz başlangıç aşamasına bile gelemedi. Çiftçi arkadaşlar tapularını alamıyor. Ama nedense bu işle ilgilenmesi gereken arkadaşlarımız, bu işe kafa yormuyorlar. Bu ilçede Esnaf Odası esnafın sorunları ile Ziraat Odası, çiftçinin sorunları ile, Şoförler Odası şoförlerin sorunları ile ilgilenmesi gerekir. Ama maalesef bu sorunlarla ilgilenmek hiçbir odaya üye olmayan bana kalıyor. Ben de bu konularda yalnız kalıyorum.''
Kongrede konuşan Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen'in yaptığı konuşmalara cevap verdi.
Kaymakam Kurtoğlu, ''Esnaf ve sanatkarlar bir yörenin en büyük dinamitleridir'' diyerek, esnaf ve sanatkarların durumu ne kadar güçlü olursa, yörenin gelişimi ve geleceğinin o kadar aydınlık olacağını ifade etti.
Esnaf ve sanatkarları desteklemek amacı ile kurulan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri'nin, esnaf ve sanatkarların zora düştüklerinde desteklenmesi, yeni yatırımlara, kendilerini geliştirmeleri için de önemli meslek icra ettiğini dile getiren Kurtoğlu, şunları kaydetti:
''Bu açıdan bakıldığında Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi de çok önemli işlev görmektedir. Esnaflarımızı ciddi anlamda desteklemişlerdir. Gerek belediyemizin gerek odalarımızın bu konularda duyarlılığı önemli. Her zaman esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyorum. Meslek Yüksek Okulunun ilçemize getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. İnşallah, en kısa sürede okulumuzu ilçede görmek için hep birlikte oda başkanlarımız ile, esnafımızla, vatandaşımız ile çalışacağız. İlçemizde yurdumuz da mevcut. Önemli olan bu hareketin ilçe merkezine de yansıması. Bu açıdan da gerekli çalışmaları yapacağız. Toplulaştırma çalışmamız yöremize çok şey katacak. Çok hızlı ilerliyor. Bu konu ile ilgili Devlet Su işlerince proje hazırlı tamamlanmak üzere. En kısa sürede de çiftçi vatandaşlarımız faydalanacaktır. Turizm bölgemizin, yöremizin önemli bir konusu. Tarıma da zarar vermeden turizm yollarının yapılması, turizmin geliştirilmesi açısından Koçarlı'ya daha etkin bir hareket sağlayabilme açısından çalışmalarımız devam ediyor. Bunları birlik ve beraberlik içerisinde uyum içerisinde devletimizin desteği ile çözeceğiz.''