Yaklaşık 80 bin TL tutarındaki yatı almak isteyen birine uygun fiyata verip, peşinatı alarak işi tamamlamak istediğini belirten Çıkrıkçı, deniz tutkunu zenginlerin bu fırsatı değerlendirmesini istedi. 
Bilindiği gibi mobilya sektöründe fabrikasyon üretimin yoğunlaşması ile birlikte 3 yıl önce işleri bozulan Süleyan Çıkrıkçı, zenginlere satmak için lüks bir yat yapmaya karar vermiş ve ilkokul diplomasını sonradan almasına rağmen yatın planını çizip yapmaya başlamıştı. Mendireksiz 4.5 metre yüksekliğindeki lüks yat için her şeyi düşünen Süleyman Usta, yatın dükkandan nasıl çıkacağını düşünemeyince gazetelere de haber olmuştu. 
Martı adını verdiği özel işlemeli yatın ahşap işçiliğinin büyük oranda tamamlandığını, ancak ekonomik nedenlerden dolayı diğer işleri eline para geçtikçe yapabildiğini belirten Çıkrıkçı, yatı satması haline kısa bir sürede işi tamamlayarak Aydın’da bir ilki gerçekleştirmek istediğini söyledi. 
Yatın dengesinden, motor hacmine ve sintineden mendireğe kadar her şeyin çok mükemmel olduğunu belirten Çıkrıkçı, “Düşünemediğimiz tek bir şey olmuş. O da yatın dükkandan nasıl çıkacağı. Onu da çözdük. İş tamamlandığında dükkanı kapının üstünden duvarın bir kısmını yıkarak yatı dışarı çıkaracağız. Yatı satabilirsem emeğimin karşılığını alıp rahatlayacağım” dedi.
(İK)