Yeni ekonomi kanalı, kablolu yayın ve uydu üzerinden Türkiye ile Türkî Cumhuriyetlere yayın yapacak.

BloombergHT'nin kuruluş takvimi bu yılın sonu olarak belirlendi. Ciner Medya Grubu, Bloomberg Television'ın New York, Londra ve Hong Kong'da bulunan son teknolojiye sahip stüdyolarını, üretim hizmetlerini ve haber toplama çalışmalarını aynen uygulayacak ve kanalın yönetiminden sorumlu olacak. Bloomberg, kanalın iş ve finans dünyası ile ilgili içeriği üzerindeki editoryal kontrolünü sürdürecek ve Ciner Medya Grubu'na dünya üzerindeki 145 temsilciliğini de içeren Bloomberg News hizmetlerine erişim sağlayacak.

Bloomberg CEO'su Andy Lack, işbirliği ile ilgili olarak "Türkiye'nin önde gelen medya gruplarından Ciner Medya ile işbirliği yapmaktan ve bölgenin en hızlı gelişen ve dinamik ekonomilerinden birinde izleyicilere haber ulaştırmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi. Ciner Medya Grubu Genel Koordinatörü Didem Ciner de, "Haberciliği ile dünyanın en saygıdeğer markalarından biri olan Bloomberg Television ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma karşılıklı fikirleri Türkiye iş çevrelerine aktaracak. Türkiye ekonomisi gelişiyor ve bu gelişme sürecinde kritik olan doğru, dürüst, gerçek zamanlı bilgiyi yaymak görevini yerine getireceğiz. Ciner Medya, Türk halkına en kaliteli yayınları sunmaya devam edecek." diye konuştu.

Ciner Grubu'nun medya ayağı olan Ciner Yayın Holding AŞ, haber kanalı Habertürk TV ve Gazete Habertürk'ü bünyesinde barındırıyor. Grup ayrıca, Marie Claire, Newseek Türkiye, OK! ve Geo gibi dergileri de yayınlıyor./yeni şafak