6 yıldır Kirazlı Köyü'nde ekolojik tarım çalışmalarının öncülüğünü yürüten Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği, 2. Olağan Kongresi'nde, derneğin kurulmasına öncülük eden ve dernek başkanlığını yürüten Nihat Fırat yeniden başkanlığa seçildi. Divan seçimi ile başlayan kongrede daha sonra faaliyet raporu okundu. Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat'ın okuduğu faaliyet raporunda 2008 yılından bu yana yapılan çalışmalar anlatıldı. Raporda; "BM/ GEF-SGP'ye yapılan proje başvurusu ile güneş enerjisinden yararlanılarak güneş fırınları yapıldı ve fırınlar köylülerin kullanımına sunuldu" ifadelerine yer verildi.
Kirazlı'da üretilen organik yaş sebze ve meyvelerin sertifikasyonlarının son dönemde dernek üzerinden gerçekleştirildiği ve sertifikasyon firması Ceres ile yapılan anlaşma üzerinden organik tarım çalışmalarına devam edildiği dile getirildi. Köyde Söke Madencilik tarafından başlatılan kömür arama faaliyetlerine karşı köy muhtarlığı ile birlikte maden aranması ve işletilmesine karşı mücadele verildiğinin altı çizilen raporda, söz konusu çalışmaların yürütülen mücadele sonucu engellendiği vurgulandı.
Konuşmaların ardından 2 yılda bir toplanan genel kurulun 3 yılda bir toplanması oybirliği ile kabul edilirken, kapalı zarf usulü ile yapılan seçimler sonucu Nihat Fırat başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine şu isimler getirildi: "Mehmet Mersin, Hüseyin Fırat, Mehmet Tutar, Mustafa Tunç." iha