Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, cumhurbaşkanlığı şeçimleri için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesinden dolayı CHP'yi eleştirdi. "Aniden fışkıran bu Ekmeleddin bey sevgisi tuhaf değil mi?" diyen Özdil, CHP'ye "Ekmeleddin İhsanoğlu ismini kulağınıza kim üfledi?" diye sordu.

İHSANOĞLU DÜĞÜNÜNE KİMİ DAVET ETTİ?
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Tarabya Oteli'nde oğlu için düzenlediği düğüne değinen Özdil, "Çatı adayı"nın davetlileri arasında, CHP'yi temsil eden, ilaç için bir kişi bile yoktu. MHP'yi temsil eden bir kişi bile yoktu. Hem nikâh şahidi, hem onur konuğu olarak, sadece AKP vardı" dedi.

"BU EKMELEDDİN BEY SEVGİSİ TUHAF DEĞİL Mİ?"
Yılmaz Özdil yazısına şöyle devam etti;

Madem ki, Ekmeleddin beyi cumhurbaşkanı yapacak kadar yakından tanıyor CHP... O halde neden, en mutlu gününde yoktular? İnsan sevdiklerini düğününe
çağırmaz mı... AKP başköşedeyken, niye davet bile edilmediler? Sadece 10 ay
önce, aralarında merhaba bile yokken, aniden fışkıran bu Ekmeleddin bey sevgisi tuhaf değil mi?

"İSMİNİ KULAĞINIZA KİM ÜFLEDİ?"
Bu badireden kurtulmak için, sesimizi kesip, yutkunup, kayıtsız şartsız destek
vermemizi istiyorlar. Elin mecbur, desteklemezsen, AKP'nin ekmeğine yağ sürersin demeye getiriyorlar. Oysa, Tayyip Erdoğan'ın kötü adam olması, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu iyi adam yapmaz.

Kendi seçmenini "kırk katır, kırk satır" açmazına sürükleyen Yeni CHP, şu sorunun cevabını acilen vermek zorundadır... Esamesi okunmazken, Ekmeleddin İhsanoğlu ismini kulağınıza kim üfledi?