Didim"de ekmeğe yapılan yüzde 28"lik zammın ardından zam tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. 300 gram ekmeğin ilçede 70 YKr"ye satılmasına halk tepki gösterirken, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası da halkın yanında olduğunu söyledi. Didim"deki fırıncılar da zammın haklı bir zam olduğunu belirttiler.
Tüm girdi maliyetlerinin zamlandığını ve zammın kaçınılmaz olduğunu belirten Didimli fırıncılardan Müslüm Kılıç “Son bir yılda una , mayaya, elektriğe zamlar geldi.Zaten ülke genelinde ekmeğin gramajı arttırıldı. Önceleri 250 gram ekmek 50 YKr"den satılırken şimdi 300 gram ekmek 70 YKr oldu. Biz de zamdan yana değiliz fakat yapılan zamlardan sonra şartlar bu yönde gelişti. İzmir, İstanbul gibi yerlerde ekmek 70 ila 80 YKr arasında satılıyor. Vatandaşın bize hak vermesini istiyoruz” dedi.
Diğer bir fırın işletmecisi Burhan Metin ise “Son bir yılda özellikle buğdaya üst üste zamlar yapıldı. İlçemizde ekmeğin gramajıyla fiyatının dengeli olduğunu düşünüyorum. Bizim de zamdan sonra satışlarımız düştü fakat bunda gramajında etkisi var. Bazı yerlerdeki fiyat düşüklüğü tamamen rekabetten kaynaklı. Zararına kimse mal satmak istemez” ifadelerine yer verdi.