Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit önceki gün yapılan Birlik yönetim kurulu toplantısı neticesinde, ekmeğe ve et"e yapılacak olan fiyat artışını belirlediklerini söyledi.
Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit yaptığı açıklamada, Esnaflar olarak ellerinden geldiğince piyasa şartlarına direnmeye çalıştıklarını belirterek, üretim maliyetleri giderek artarak artık bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.
Akşit, şunları söyledi, “Bu zamana kadar zam yapmamak için oldukça fazla direndik. Herkesin malumu olduğu gibi ilk başta Ankara olmak üzere büyük şehirlerde başlayan zamlara bizlerde uymak zorunda kaldık. Fırıncı esnafım artık yapılan zamlara daha fazla direnemiyor. 1 çuval unun 40 YTL olduğu şu dönemde, yağ masrafı, personel masrafı, susam masrafı, elektrik masrafını da eklediğiniz zaman, zam yapmadan ekmeği vatandaşa sunmak nerdeyse bir mucize olur. Kaldı ki bu zamana kadarda tüm bu ağır maliyet masraflarına direnmeye çalıştık, ama önceden de dediğim gibi bıçak kemiğe dayandı ve bizlerde ekmeğe, vatandaşın ana besin kaynağına zam yapmak zorunda kaldık. Aslında geçen senede aynı şeyleri telaffuz etmiştik, ekmeğin gramajı artsın. Zam yapılıyor ama, daha dolgun bir ekmekle vatandaş daha çabuk doyacaktır. Ekmek tüketimi adet olarak daha az alınacaktır, doğal olarak bu durumda vatandaşımız daha avantajlı olacaktır. Ama maalesef ki geçen sene de halkımıza bunu bir türlü anlatamadık.Gramajlı ekmek, daha avantajlı diye. Avrupa ülkelerine ,ekmekler daha gramajlıdır. Çalışan bir ailenin günlük 5 ekmek yerine gramajı daha ağır olan ekmekten 2 ekmek alarak ev halkı doyacaktır. Doğal olarak bütçe olarak ta daha avantajlı duruma geçecektir aileler. ama geçen sene bu düşünceyi halkımıza lanse edemedik. Aydın merkezde olmasa da İlçelerde farklı gramajlı ekmek uygulaması yapıldı ve hala devem ediyor. Bu yılda yine farklı gramajda ekmek fiyat uygulamasını uygulayacağız. 2 çeşit gramajla ekmekler raflara konulacak, ama halkımızdan talep görür mü onu bilmiyoruz” dedi.
Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Ekmek ve ete yapılan zam fiyatlarını ise şöyle açıkladı, 200 gr ekmek 350 Ykr"dan 400 Ykr"a, 300 gr ekmek 500 Ykr"dan 600 Ykr"a çıkarken, et fiyatları ise, Kemiksiz et 12 YTL"den 14 YTL"ye, Kemikli et 9 YTL"den 10 YTL"ye çıkartıldı.