Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muş'un Bulanık İlçesi'nde meydana gelen olaylı gösteriyle ilgili, “Maalesef bazı yerlerde meydana gelen gösterilerde esnafımızın kendi tabiriyle 'ekmek teknesi' olan dükkanı, iş yeri, malzemesi bilinçsiz bir şekilde zarar vermek amacıyla taşlanmaktadır, kırılıp dökülmektedir, insanların canı ve malı tehlikeye atılmaktadır. Buna karşılık esnafın verdiği tepkiyi hem kanuni sınırlar içerisinde hem de çok daha sağduyulu ve sabırlı olarak göstermesi gerekir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Yeni Başbakanlık Binası'nda bir grup Suriyeli gazeteciyi kabulünde, Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylı gösteriyi değerlendirdi.

Olayın kendilerini derin bir şekilde üzdüğünü belirten Arınç, “Maalesef olayların bu noktaya gelmesini hiçbirimiz arzu etmeyiz. Toplumsal olay olarak meydana gelen hadise hem ölüm hem yaralama olarak hepimizi fevkalade üzdü ve düşündürdü” diye konuştu.

Her zamankinden daha fazla soğukkanlı ve sağduyulu hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:
“Türkiye'de böyle bir karmaşa çıkarmak isteyen insanlar olabilir. Hem güvenlik güçlerimiz bunları tespit etmeli, eylemlerine mani olmalı hem de halkımız bu konuda çeşitli provokasyonlara karşı çok daha dikkatli olmalı ve bu tür oyunlara gelmeme noktasında daha da sabırlı olmalıdır. Olay adli bir olaydır. Gerekli incelemeler yapılmaktadır ama bilebildiğimiz kadarıyla göstericilerle esnaf arasında çıkan bir tartışma sonucunda meydana gelmiştir.

Maalesef bazı yerlerde meydana gelen gösterilerde esnafımızın kendi tabiriyle 'ekmek teknesi' olan dükkanı, iş yeri, malzemesi bilinçsiz bir şekilde maalesef zarar vermek amacıyla taşlanmaktadır, kırılıp dökülmektedir, insanların canı ve malı tehlikeye atılmaktadır. Buna karşılık esnafın verdiği tepkiyi hem kanuni sınırlar içerisinde hem de çok daha sağduyulu ve sabırlı olarak göstermesi gerekir. Olay üzücüdür. Başka yerlerde tekrarlanmaması dileğiyle herkese geçmiş olsun diliyorum.” - hürriyet