Adana'da 40 kuruş kâr edebilmek için ekmek kuyruğunda bekleyen 75 yaşındaki ayakkabı boyacısı, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti..

Acı olay, Adana'nın Emekçiler caddesindeki ekmek büfesi önünde meydana geldi. Emekli olan ve aynı zamanda ayakkabı boyacılığı yapan Şehmuz Çelikçi (75), dün sabah ekmek almak için dışarı çıktı. Fırınlarda ve marketlerde 70 YKr'ye satılan ekmek yerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 YKr'ye satılan ekmekten almak için Emekçiler caddesindeki ekmek büfesine gitti.

UZMANLAR UYARDI
Yaşlı adam, ekmek ucuz satıldığı için vatandaşların ilgi gösterdiği büfenin önündeki kuyrukta beklemeye başladı. Kalp rahatsızlığı bulunan Çelikçi, aniden yere yığıldı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis görevlileri geldiğinde artık çok geçti. Yaşlı adamın geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Kardiyolog Mustafa Demirtaş, kışın özellikle kalp rahatsızlığı olan kişilerin dikkatli olup, soğuktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Kışın kişilerin fiziksel etkinlikleri azalıyor. Özellikle sabah 06.00-08.00, akşam 18.00-20.00 arasında mümkün olduğunda dışarı çıkmamaları ve spor yapmamaları gerekiyor" dedi.

SABAH