Nazilli Bakkallar Esnaf Odası ile Nazilli Fırıncılar Esnaf Odası işbirliği protokolü imzaladı. Yaklaşık 9 aydır 30-35 kuruş arası değişen ekmek fiyatları imzalanan protokol ile 60 kr oldu.
Nazilli Bakkallar Esnaf Odası ile Nazilli Fırıncılar Esnaf Odası, kaliteli ve ucuz ekmek için işbirliği yaptı. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren geçerli olan protokole göre 300 gram ekmek fiyatı 60 kuruş olarak belirlenirken, 20 yıldan bu yana çok düşük kar oranıyla çalışan bakkalların kar oranı da yüzde 20"ye çıkartıldığı belirtildi. Ekmek satışlarında ilçe halkı için önemli bir protokol imzaladıklarını ifade eden Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Fatih Astepe; “Nazilli Fırıncılar Esnaf Odası başkanımız Reşat Oflioğlu ile imzaladığımız protokolle 1 Mart 2011 tarihinden itibaren ortak kararlar alarak hareket edeceğiz. Bu protokol sayesinde ilçe halkımız kaliteli ekmeği uygun fiyata alabilecek. Bakkal esnafımız da yükseltilen kar payı ile kazancını artıracak. Haksız rekabet ortamı da ortadan kalkacak” dedi.
Nazilli Esnaf Odaları Toplantı Salonunda imzalanan ve diğer oda başkanlarının da katıldığı protokol töreninde önemli kararlara imza atan Nazilli Bakkallar Esnaf Odası ile Nazilli Fırıncılar Esnaf Odası, ilçede uygunsuz ortamda ekmek satılmasını, ilçe dışından gelen ekmeklerin ilçeye sokulmamasını, ekmeklerin hijyenik ortamlarda, gramajı standart ve bakkal tarafından geri iade edilmeden, yüzde 20 oranında kar payı ile satılacağı kararını aldılar. Nazilli Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Reşat Oflioğlu ise; “Nazilli halkı son günlerde sık sık değişen ekmek fiyatları ve gramajları nedeniyle şaşkınlık içerisindeydi. Bakkallar odası ve fırıncılar odası olarak aldığımız ortak kararlarla ekmek üretimini ve satışlarını düzene soktuk. Halkımızın daha ucuz ve daha kaliteli ekmeği hijyenik ortamlarda almasını sağlayacağız” diye konuştu.