Bağlar Mahallesindeki bir bakkaldan ekmek alan vatandaş evinde ekmeği ortadan bölünce izmaritle karşılaştı. Ekmeğin içinde sigarayı gören vatandaş yetkililerin fırınlarda daha özenli denetim yapmasını istedi. Ekmeğin halkın temel gıdası olduğunu anlatan K.S, "Bugün sigara izmariti, yarın Allah bilir ne çıkacak. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Burdur tüketicilerinin şikayetlerini takip ettiklerini belirten Burdur Tüketici Hakları Derneği (BURHAKDER) Başkanı Ahmet Can, "Bu olaydaki ekmek sorununda olduğu gibi insan faktöründeki sorumluluk bilinci ve kul hakkı duygusuna yönelik eğitim eksikliği ve insani davranış bozukluklarına dayanan arızadan kaynaklandığını düşünüyorum. Tabii ki münferiden bu olayda denetimden sorumlu olanların öncelikli ve acil uyarılması, en başta gerekendir" dedi.

Her şeyin başında eğitim ve toplum bilincinin geldiğini dile getiretn Dernek Başkanı Can, "Tüm sorumsuzlukları en aza indirecek, toplumsal huzur ve güveni tesis edecek olan, eğitim sisteminde Milletin inanç ve kültür temellerine dayalı köklü değişikliklerin yapılmasıdır. Problemlerin nihai çözümü, nihai tahlille ortaya çıkan nihai noktalara kadar uzanan arızanın giderilmesi ile mümkündür. Bu konuda da gereken neyse yapılır. Ekmek gibi toplumun temel besin kaynağıyla oynanamaz" ifadelerini kullandı.