14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Siirt Eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun avukatıCemalettin Mutlu, 2010 yılında “Tahşiyeciler” grubuna yönelik düzenlenen operasyon sırasında müvekkilinin başka bir birimde görev yaptığını belirtti.

Avukat Mutlu, “2010 yılındaki operasyon istihbaratın 7-8 ay çalışmasının ardından başlatılmıştı. Bazı somut deliller olmasa savcı soruşturma başlatmaz, bununla ilgili hâkim karar vermez. Fakat, müvekkilim Mutlu Ekizoğlu, 2009 yılının temmuz ayında organize ve kaçakçılıktan sorumlu il müdür yardımcısı oluyor. Bu operasyon öncesinde rütbesi yükseltiliyor ve terörle ilişiği kesiliyor. Kendisi bana operasyonun olduğu tarihte kendisinin terörde olmadığını söyledi. Olayın başlangıcında kendisi var ve bu kişilerin El Kaide ile ilişkileri tespit ediliyor, elde edilen bilgiler savcı ile paylaşılıyor. Savcı soruşturma başlatıyor. O tarihlerden itibaren, MİT ve istihbarat tarafından da bunlar takip edilen gruplar” diye konuştu.

Mutlu şöyle devam etti: “Kendisi bu operasyonunun hukuki altyapıdan yoksun olduğunu düşünüyor. ‘İllegal yapılarla çok mücadele ettik. Onlar bize kin bağlamış olabilir. Bu dosyayla ilgili gözaltımı gerektirecek en ufak bir suç yok’ dedi.”