Bilindiği gibi; Mart ayı başında Söke"nin Konak Mahallesi Abalaki mevkiinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda 14 konut zarar görmüştü. Yapılan ilk incelemeler Söke Belediyesi ekipleri tarafından yapılmış ve daha sonra Bayındırlık İl Müdürlüğü heyeti tarafından da inceleme yapılarak heyelan bölgesi için gerekli tutanaklar tutulmuştu.
Bayındırlık İl Müdürlüğü"nün yaptığı çalışmalar sonrasında Söke"nin Abalaki mevkiindeki heyelan bölgesini bu kez Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü"nden gelen heyet inceledi. Afet İşleri genel Müdürlüğü"nden gelen 4, Aydın Bayındılık ve İskan İl Müdürlüğü"nden gelen 3 jeoloji mühendisinden oluşan heyet heyelanda zarar gören 14 evi tek tek gezerek incelemelerde bulundu. Heyete Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Ertercan ile Söke Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akkaya eşlik etti.
Yapılan incelemeler sonunda hazırlanacak raporun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı"na sunulacağı ve bundan sonra heyelan bölgesi için izlenecek yolun belirleneceği öğrenildi.