Aydın Belediye Meclisi'nin Ekim ayı 1. oturumu, belediye meclis salonunda yapıldı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı.
Aydın Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin yeniden değerlendirilmesi görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu"na havale edildi. Belediyenin 2009 Mali Yılı Hesap İş ve İşlemlerini denetleyen T.C. Sayıştay Başkanlığı Baş Denetçisi Hüseyin Altıntaş tarafından düzenlenen Sayıştay Sorgusunun 69,70. ve 71. maddelerinin iştişare görüş kararlarının alınması hususu görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
2010 Mali Yılı Gelir Ücret Tarifesinin Bölüm 3-8 Mali Hizmetler Gelir Birimi Ücretleri başlıklı kısmındaki Belediye Personeli-Sebiller ve Özürlüler Su ücretleri, Personel-Sebiller-Şehit Aileleri-Gaziler ve özürlüler abone ücreti (Yeni Bina İçin) ve Personel-Sebiller-Şehit Aileleri-Gaziler ve özürlüler abone ücreti (Eski Bina için) kısımlarında bahsedilen personel ibaresinin Gelir Ücret Tarifesinden çıkarılarak iptal edilmesi hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
Ancın İnş.Müh.Mob.Dek.San.Tic.Ltd.Şti. tarafından Belediyeye hibe edilecek olan 2 adet Renault KC-Kangoo ve 1 adet Renault Clio Symbol Marka aracın hibesinin kabulü ve Hibe işlemleri ve trafik tescil işlemlerini yapmak üzere Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Ali İhsan Güzhan"ın görevlendirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Belediyede 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görev yapmakta iken Makamlarının Onayları ile görev yerleri veya Ünvanı değişen Cemalettin Küçükerol Başkan Yardımcısı, Ali Çetin İmar İşleri Müdürü, Ayşe Sarıbaş Park ve Bahçeler Müdürü, Serdar Önem Özel Kalem Müdürü atamalarının 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49"ncu maddesi gereğince “Birim Müdürlüğü ve Üst Yönetici Kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda Belediye Meclisinin bilgisine sunulur” dendiğinde yapılan değişiklikler Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu.