Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 5 arkadaş şişme botla denize açıldı...

Eğlence kısa sürdü, esen sert rüzgarlar ve dalgalar sonucu bot ters döndü... 5 arkadaştan 2'si boğuldu, bota tutunabilen 3 kişi kurtuldu... Kurtulanlar boğulan 2 arkadaşlarını kıyıya çıkardı, suni teneffüs ve kalp masajı yaptı... Ancak boğulan arkadaşları kurtulamadı... Kurtulanlar ise arkadaşlarının cesedine sarılarak gözyaşı döktü...
Arkadaşının cesedine sarılıp ağladı
BOĞULAN ARKADAŞLARININ BAŞINDA AĞLADILAR

Bolu'dan, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne gelen 6 arkadaş, Mevrealtı Mevkii'nde denize girdi. 6 arkadaş, bir süre yüzdükten sonra yanlarında getirdikleri botla denizde açıldı. 22 yaşındaki Kaan Kayalı kıyıda dururken, 17 yaşındaki Erhan Özçelik, 18 yaşındaki Emrah Çelen ile Ramazan Çetin, 19 yaşındaki Bilal Bayram ve 21 yaşındaki Mehmet Köse, botla açıldı. 5 arkadaş kıyıdan açıldıktan sonra rüzgar ve dalgaların etkisiyle şişme bot ters döndü. Emrah Çelen ve Ramazan Çetin boğulurken, 3 kişi bota tutunarak hayatta kaldı. 3 arkadaş boğulan arkadaşlarını kıyıya çıkararak, kıyıdakilerin yardımı ile suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Ancak tüm çabalara rağmen 2 arkadaş kurtarılamadı. Boğulmak kurtulan 3 kişi arkadaşlarının cesetlerine sarıldı.

Bu arada, arkadaşları botla açıldığı sırada denize girerek yüzen Kaan Kayalı da suda kayboldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı"na bağlı botlar denizde arama çalışmalarına başladı.

Sahilde bulunan Metin Erben, dalgaların etkisiyle botun ters döndüğünü gördüğünü belirterek, “Bir anda bot ters döndü. İçerisindekiler denize düştüler. Kurtulanlar boğulan 2 kişiyi karaya çekti” dedi.

Ölenlerin cesetleri Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, 3 arkadaş ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı"na götürüldü.