2007-2008 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bitmesi ile birlikte eğitimciler yarıyıl tatilini iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Öğrencilerin ve eğitim çalışanları bir yarıyılın stresini dinlenerek, yeni bir heyecanla yeniden ders başı yapmak üzere bu dönemde ruhen, zihnen ve bedenen yeni bir yıla hazırlık yaparak başlayacaklar.
Aydın Eğitimciler Birliği Sendikası Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, yarıyıl tatiline girilmesi ile birlikte öğrenci ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.
Şirinkaya, yaptığı açıklama Tatilin, okumak için ideal bir zaman olduğunu belirterek, “Tatil asla boş oturma veya sadece eğlenme dinlenme zamanı olmayıp hem öğretmenlerimiz açısından hem de öğrencilerimiz açısından kendilerini geliştirmeye yönelik kültür eserleri okumak için ideal bir zaman dilimidir. Bu altın kıymetindeki zamanı başta 100 Temel Eser olmak üzere, kültür, bilim, sanat ve edebiyat eserlerinden yapacağımız okumalarla değerlendirmeliyiz” dedi.
Aydın Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Şirinkaya, ayrıca Yeni döneme, umuyor ve diliyoruz ki, yıllardır ülkemizde bir suni gerginlik ve hak gaspının simgesi olarak uygulanan keyfi başörtüsü engellemesini sona erdirmiş olarak gireriz diyerek, “Bu konuda yeni anayasayı beklemeye de gerek yoktur. Gerek Ak Parti"nin, gerekse MHP başta olmak üzere sorunun çözümü için destek veren siyasi partilerimizin bu konudaki girişimlerini, bütün toplum olarak içtenlikle destekliyor ve bu sorunu artık mutlak biçimde sona erdirmelerini istiyoruz. Hiçbir kadın, inancımızın, kültürümüzün, geleneğimizin şık bir parçası olan başörtüsü sebebiyle ne eğitim hakkından ne çalışma hakkından asla mahrum edilmemelidir. Yapılacak hukuki düzenlemenin, bu iki hak gaspını önleyici olması şarttır” şeklinde konuştu.

EK DERS KAOSU DEVAM EDİYOR
Aydın Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı Şirinkaya, Eğitim çalışanlarının bir mağduriyetini de ek dersler konusunda yaşamakta olduğunu, ek derslerle ilgili mevzuatın garip bir şekilde düzenlendiğini ve dini bayramlar sebebiyle bir gün okula gitmeyen öğretmenin o hafta alacağı ek ders ücretinin tümünün kesilmesi dolayısıyla konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması yönündeki girişimlerini, sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini belirtti.
Şirinkaya ayrıca, Ekonomik büyüme, enflasyondaki düşüş, üretim ve ihracat gelirlerindeki katlanan artışların, bugüne kadar çalışanlara doğrudan yansımadığını da belirterek,“Düzelişini memnuniyetle izlediğimiz ve istikrar içinde devamını arzu ettiğimiz bu ekonomik iyileşmeler, ücret artışı ve hayat standardının yükselişi biçiminde mutlaka kamu çalışanlarına da yansımalı, gelir dağılımında yeni adaletsizliklere fırsat verilmemelidir. Farklı bakanlıklar ve kurumlarda aynı işi yapan devlet memurlarının özlük hakları ve ücretler bakımından eşitlenmesi, aynı işi yapanın aynı maaşı alması konusunda düzenleme yapılması da gerekmektedir” dedi.