Tatilde öğrencilerin ders kitaplarından fırsat bularak diğer eserleri okuma fırsatı bulabileceğine işaret eden Şirinkaya, “En güzel karne hediyesi, dünyaca ünlü seçkin yazar ve düşünürlerimizden seçilmiş bir kitap setidir” dedi.
Toplum sürekli olarak öğrencilerin tatili nasıl değerlendirilmesi gerektiğinin tartışma konusu olduğunu anımsatan Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, tatili değerlendirme yöntemlerinin başında kitap okumanın da geldiğini söyledi. Öğrencilerin tatile girdikleri şu günlerde çeşitli türlerde bol bol kitap okumasını tavsiye eden Şirinkaya, “Ders kitabı dışındaki roman, hikâye, şiir, deneme, inceleme, araştırma eserleri gibi kültür kitaplarının eğitimi destekleyici rolü bilinenden çok daha büyüktür. Bu sebeple velilerimiz, bilhassa ilköğretimdeki öğrencilerimizi kitap okumaları için yönlendirmeli, teşvik etmelidirler. En güzel karne hediyesi, dünyaca ünlü seçkin yazar ve düşünürlerimizden seçilmiş bir kitap setidir. 100 Temel Eser, bu manada olumlu bir seçmedir. 15 gün gibi kısa bir sürede fazla yol alınacağına inanmıyorum. Çocukların akademik başarısını yıl boyu artırmak için çaba harcanmalı. Daha çocuk tatile girmeden "tatilde bu kitabı okuyacaksın, şu konuları bitireceksin" gibi sözlerle her şeyi 15 güne saklamak çok yanlış. Bu nedenle aile çocuğuyla eğitim yılı boyunca ilgili olmalı, okuldaki programını takip etmeli, öğretmenle iletişim içinde olmalı” dedi.
Kitap okumak ve okulda gördüğü dersleri tekrar etmenin yanında öğrencilerin yarı yıl tatilinde kendilerine de vakit ayırması gerektiğinin altını çizen Şirinkaya, sosyal aktivitelerin çocukların gelişiminde önemli bir yer teşkil ettiğine dikkat çekti. Şirinkaya, öğrencilerin tatil süresince bol bol oynama ve dinlenmeye de zaman ayırmasının önemine işaret etti.