Aydın Halk Eğitim Merkezinde yapılan Konferans ve Ödül Törenine Şair Şaban Abak, Memur-Sen Aydın Şubesi Başkanı Süleyman Alkoç, Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, çok sayıda öğretmen ve eğitim görevlileri katıldı.
Öğretmenlik Hatıraları Yarışması"nda Aydın 1.si “Kum tanesi” adlı eseriyle Fatma Coşkun, 2. olarak “Bir Namazlık Saltanat” adlı eseriyle Sıdıka Özer, 3. isim ise “Gurbet Sancısı” adlı eseriyle Vahip Aksöz oldu.
Yarışmacıları plaket ile ödüllendiren Şair Şaban Abak, Çocukluğunda öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Bizim çocukluğumuzda köylerde kasabalarda en önemli kişi öğretmendi ve imamdı herkes bilemediği aydınlatılmasını istediği konularda onlara danışırdı ama şimdi hiç kimse böyle yapmıyor. Şimdilerde maalesef durum bu kadar parlak değil öğretmenler için buna üzülüyorum.”

HORMONLU BİLİM ADAMLARI ZARAR VERİYOR
Eğitim Bir-Sen Aydın Şubesi Başkanı Mehmet Şirinkaya, Başörtüsü konusunda çok dolu olduğunu belirterek; “Maalesef Üniversitelerin özgürlüğe kavuşması gerekirken ve kavuşacakken hormonlu bilim adamları üretildi, ben başörtülülere sınavı kazansalar bile düşük not vereceğim. Başörtüsü olursa okulu kapatacağım diyorlar. Nasıl topraktaki fazla hormon bitkiye zarar veriyorsa bu hormonlu bilim adamları da zarar veriyor, sonra kinin nefretin oluşmasına öğrencilerin ve insanların en yapamayacakları şeylere dönüşmelerine sebep oluyorlar ters tepki yaratıyorlar” dedi.