CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz, ''Eğitim sistemi, yıllardır sürdürülen bilinçli politikalar sonucu tam bir sorun yumağı haline gelmiştir'' dedi.
Kalınomuz, partisinin Aydın İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, her yıl kutlanan ilköğretim haftasının bu yıl yine buruk, acılar ve sorunlar içinde kutlandığını öne sürerek, eğitim alanındaki sorunların azaltmak yerine gün geçtikte arttığını söyledi.
Türkiye için en önemli yaygın hizmet alanının eğitim alanı olduğunu ifade eden Kalınomuz, şöyle konuştu:
''Eğitim sistemi, yıllardır sürdürülen bilinçli politikalar sonucu tam bir sorun yumağı haline gelmiştir. Okul öncesi eğitimden, üniversite sistemine kadar eğitimin tüm düzeyleri en temel işlevlerini bile yerine getiremez hale gelmiştir.''
Türkiye'de yıllardır kalıcı bir eğitim politikasının oluşturulamadığını, her hükümet ve bakan değiştiğinde eğitim politikalarının da değiştirildiğini iddia eden Kalınomuz, Türk eğitim sisteminin her yönüyle alarm verir hale geldiğini söyledi.
Yeni eğitim öğretim yılına 150 bin öğretmen açığı ve 70 bin derslik açığı ile girildiğinin altını çizen Kalınomuz, öğretmenlerin sendikal, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının da giderek kötüleştiğini belirtti.