Aydın Valisi Mustafa Malay, yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün, öğrencisi, öğretmeni, yöneticisi ve velisi ile birlikte, birlik ve beraberlik içinde, yeni bir öğretim yılına daha başlamanın sevinci, heyecanı ve engin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
2008-2009 Öğretim Yılı ve 17-23 Eylül 2007 tarihleri arasında kutlanacak “İlköğretim Haftasının” öğrenci, öğretmen, veli ve Türk milletine hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Vali Malay, öğretmenlerin eğitimin temel unsuru ve manevi mimarı olduğunu söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğretmenlere seslenen Malay, “Milli ve toplumsal değerlerimizi güçlendirmeyi, çağdaş düşünceyi, uygar anlayışı, birlik ve bütünlüğü, sevgi ve saygıyı, çalışkanlığı ve vatan sevgisini çocuklarımıza sizler öğreteceksiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınki güçlü Türkiye"nin büyükleri, yetişkinleri ve sorumlulukları olacak biçimde yetiştirmek en önemli görevinizdir. Yüklendiğiniz görev çok büyük ve büyük olduğu kadar da kutsaldır. Bu yüce görev anlayışı içerisinde ülkemizin geleceği, sizin hünerli ellerinizde şekillenecektir. Her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim alanında da ilke ve hedefleri gösteren, gittiği her yerde milletine ve Türk Öğretmenine Başöğretmenlik yapan Atatürk, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamızın eğitime bağlı olduğunu, kaliteli eğitimin ancak öğretmenlerin gayretli çalışmalarıyla mümkün olabileceğini ifade etmiştir. Uygarlığın ışığı olan siz değerli öğretmenlerimizin çocuklarımızı, Atatürk ilkelerine bağlı, milli değerlerine sahip çıkan, gelişen ilim ve teknik ile bu değerleri yoğuran, çağdaş medeniyetin gerektirdiği hayat tarzını benimseyen kişiler olarak yetiştireceğinize yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Mesajında öğrencilere nasihatlerde bulunan Vali Malay, “Her şeyi severek yapmalısınız. Severek yapmak; isteyerek, benimseyerek yapmaktır. Sevmeden yaptığınız hiçbir işte tam başarı sağlayamazsınız. Sevmeden öğrenemez, anlayamaz, bildiklerinizi uygulayamazsınız. Beceriye ve uygulamaya yönelen ve dönüşmeyen bilginin değeri sınırlıdır, çoğu zaman da yoktur. Gerçek mutluluk; severek, verimli çalışmak ve üretmektir. Bu sebeple kendimize, ailemize, milletimize, vatanımıza, insanlığa yararlı ve hayırlı olmak; bu yönde iyi, yapıcı, birleştirici, yüceltici davranışlarımız ve katkılarımızla tanınmak, anılmak ve sayılmak, bir insan için en onurlu, gurur verici büyük mutluluktur. Bilmelisiniz ki; geleceğin açık, aydınlık, güvenli ve daha iyi olabilmesi; bildikleriniz, bilinmeyenleri bulmak ve öğrenmek için kullanabilme istek ve çabalarınıza bağlıdır” ifadelerini kullandı.
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başarıya ulaşabilmesi için velilerinde dikkat etmesi gereken konular olduğunu hatırlatan Malay, şunları söyledi: “Çocuklarınızın her türlü ihtiyacını karşılayıp okula göndermeniz yeterli değildir. Öğretmen ve yöneticilerle işbirliği yaparak birbirinizi tamamlamak mecburiyetindesiniz. Öğretmen-Veli ilişkisi arzulanan düzeyde tesis edilmezse tek başına öğretmenin isteneni elde etmesi mümkün olamaz. Okul sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların da ikinci evi olmalıdır. Veliler sık sık okula giderek çocuklarının durumlarını öğretmenlerinden sorup müştereken çözüm yolları aramaları, birbirlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; 2007-2008 Öğretim Yılının ve İlköğretim Haftasının tüm öğrenci, öğretmen, veli ile yöneticilerimize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle sevgiler ve saygılar sunuyorum”